Obavijesti

Sport

Komentari 32

Senzacija! Snowboarderica iz Češke osvojila zlato u skijanju

Senzacija! Snowboarderica iz Češke osvojila zlato u skijanju
8

Pa njoj je primarna disciplina snowboard, gdje je najbolja na svijetu! Ester Ledecká, 22-godišnja Čehinja, na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala je olimpijska pobjednica u superveleslalomu

VIDEO

Najveća priča ovih Igara definitivno postala je Ester Ledecká, 22-godišnja Čehinja koja je bila totalni autsajder u alpskom skijanju, disciplina superveleslalom. A na kraju je osvojila - zlato!

Stotinku prednosti ispred olimpijske pobjednice iz Sočija u istoj disciplini, Austrijanke Anne Veith, imala je Ledecká. Brončana je bila Tina Weirather iz Lihtenštajna (+0,11).

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Nikad u karijeri Ester nije bila niti blizu podija, najbolji plasman u superveleslalomu bila su joj dva 19. mjesta iz Garmischa 2017. i Lake Louisea 2016., dok iz spusta ima jedno sedmo mjesto iz Lake Louisea prošlog prosinca.

Što je još nevjerojatnije, ona je zapravo svjetska prvakinja u snowboardu u paralelnom veleslalomu iz Sierra Nevade prošle godine, srebrna iz paralelnog slaloma, gdje također ima svjetski naslov iz 2015. godine. U tim će disciplinama loviti zlato na ovim Igrama. Ako uspije, bit će to najveća priča - ne samo ovih Igara.

Za bajku češke skijašice/snowboarderice zaslužna je i Amerikanka Mikaela Shiffrin - ona joj je, naime, posudila skije za spust! Priča je toliko nevjerojatna da su mnogobrojne svjetske postaje, među njima i ugledni NBC, već proglasili Veith kao olimpijsku pobjednicu u spustu.

Toliko je takav rasplet bio nemoguć da 22-godišnja djevojka iz Češke, koja u alpskom skijanju nastupa onako, za svoj gušt, osvoji medalju, a kamoli zlato. Kad je ušla u cilj u "zelenom", ni sama nije mogla vjerovati. Na kraju su se svi morali ispričati - zlato ide u Prag!

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

- Kada sam prošla ciljem mislila sam da se radi o pogreški. Mislila sam, ma u redu sada će promijeniti vrijeme, malo ću pričekati da dodaju koju sekundu na moje vrijeme. Ali, ništa se nije dogodilo, samo su svi počeli vrištati i onda sam pomislila - ovo je uistinu čudno - rekla je Ledecká.

Ona je, inače, u snowboardu svjetska prvakinja u disciplini paralelni slalom iz 2015. i paralelni veleslalom 2017. Majka Zuzana bila je umjetnička klizačica, a otac Janek je također velika zvijezda u Češkoj - poznati pjevač!

Hrvatska nije imala predstavnica u ovoj utrci.

- Mislila sam da sam osvojila zlato. Za mene je veliko iznenađenje da je Ledecka mogla ostvariti ovaj rezultat, ali čestitam joj na odličnoj vožnji - izjavila je srebrna Veith.

Olimpijska obitelj Weirather

Weirather se osvajanjem bronce pridružila svojoj majci Hanni Wenzel i ujaku Andreasu Wenzelu kao treća osvajačica olimpijskog odličja u obitelji. Majka Hanni je osvojila dva zlata, srebro i broncu, a ujak Andreas srebro i broncu. Ova je obitelj "odgovorna" sedam od ukupno 10 medalja koje je ova mala kneževina osvojila u povijesti na olimpijskim igrama.

Velika favoritkinja, Amerikanka Lindsey Vonn (33), koja dominira brzim disciplinama u Svjetskom kupu, napravila je veliku pogrešku u donjem dijelu staze zbog koje je umalo izletjela u zaštitnu ogradu i zbog nje je utrku okončala na diobi šestog mjesta sa 38 stotinki iza Ledecke.

Vonn, koja je ostvarila 81 pobjedu u Svjetskom kupu, tako je ostala na samo dvije olimpijske medalje, zlatu u spustu i bronci u superveleslalomu iz Vancouvera 2010. do je propustila Soči 2014. zbog ozljede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova