Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Serena Williams osvojila Miami nakon dva i pol sata

None Foto: 24sata/ilustracija

U meču s gotovo nevjerojatnih 100 neforsiranih pogrešaka, mlađa sestra Williams iskoristila je osmu meč loptu i osvojila turnir iz Masters serije

Peti put u karijeri Serena je u Miamiju slavila konačnu pobjedu. Dodamo li tome tri naslova starije sestre Venus, sasvim je jasno da je Key Biscaine sretno mjesto za obitelj Williams. Pobjedom 6-1, 5-7, 6-3 protiv Jelene Janković Serena je dostigla učinak Steffi Graf, koja je također pet puta osvojila Miami.
- Ovo je sad 'Serena i Steffi Open'. Obožavam Steffi Graf, ona je bila moj uzor i super je kad se možeš u bilo čemu s njom uspoređivati - rekla je Serena.
Meč je trajao dugo, čak i predugo s obzirom na sve što se događalo. Puna dva sata i 25 minuta Amerikanka i Srpkinja mučile su jedna drugu, ali prije svega gledatelje. Teško se meč u kojem dvije finalistice kombinirano naprave 100 neforsiranih pogrešaka može nazvati "ljepoticom turnira"... Pa makar bila riječ  i o Challangeru. A nije se radilo, riječ je o turniru na kojem je pobjednica Serena dobila ček na 590.000 dolara!
- Požurila sam, osjećala sam previše pritiska u tim trenucima i Jelena je to iskoristila i pokušala okrenuti meč - ispričala je Serena, koja je prvi set dobila 6-1 i u drugom imala 5-3. No dopustila je srpskoj tenisačici da se vrati. A onda u trećem "odjurila" na 5-0 i ponovno - povukla ručnu. Janković je uzela tri gema u nizu, pri čemu je Williams propustila pet meč-lopti. A tad je razbila reket i lako osvojila idući gem i turnir.

Komentari (2)
  • joj gledo sam mec,u prvoj sportskoj..to su bili komentari za popisat se u gace od smijeha.. ali fakat je bio bzv tenis.

    5. 4. 2008,   22:17
  • sto je dobra ova williams

    6. 4. 2008,   03:55