Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Serie A: U borbi za ostanak više od 177.000 kombinacija

None Foto: Daniele Mascolo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Cagliari, Bologna i Fiorentina dva kola prije kraja imaju po 40, Parma 38, a Udinese 37 bodova. U najtežoj situaciji su Genoea (36) i Empoli (35), no do kraja sezone mnoge će se momčadi i međusobno sučeliti

Nevjerojatno. Talijanska Serie A ove je sezone prilično uzbudljiva. Juventus je odavno novi/stari prvak Italije, Napoli će sezonu zaključiti na drugom mjestu, dok su novi članovi Serie B odavno Chievo i Frosinone. Do kraja prvenstvene sezone ostalo je još samo dva kola, a od ispadanja strahuje još sedam (Empoli, Genoa, Udinese, Parma, Fiorentina, Bologna i Cagliari) momčadi.

Dapače, pedantni talijanski statističari izračunali su kako u borbi za ostanak postoji 177.147 različitih kombinacija. Kratko i jasno, 177 tisuća i 147 različitih kombinacija. Sedam navedenih momčadi, među kojima je i Udinese našeg Igora Tudora, u zadnja dva kola ulaze pod velikim pritiskom, njima već odavno traje grčevita borba za ostanak u eliti.

A kakvo je stanje na prvenstvenoj ljestvici. Naravno, prilično napeto. Cagliari, Bologna i Fiorentina dva kola prije kraja imaju po 40, Parma 38, a Udinese 37 bodova. U najtežoj situaciji su Genoa (36) i Empoli (35), no do kraja sezone mnoge će se momčadi i međusobno sučeliti, a tu će bodovi duplo vrijediti. Igor Tudor sa svojim će Udineseom ove subote dočekati SPAL, a onda sljedeći tjedan gostovati kod Cagliarija.

 

Komentari (1)
  • Fiorentina već nestvarna 3 mjeseca ne zna za pobjedu...psihički su na dnu i sad gostuju na vrućem terenu kod izravnog suparnik u Parmi. Bit će veselo.

    16. 5. 2019,   08:52