Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sertić: Teško se pripremiti kad Dinamo stalno rotira igrače...

Sertić: Teško se pripremiti kad Dinamo stalno rotira igrače...
1

Dinamo i Slaven Belupo će na Maksimiru od 17:30 igrati susret 21. kola 1. HNL. 'Modri' će pobjedom tražiti povratak samopouzdanja nakon poraza od Viktorije u Češkoj, a Belupo želi iznenaditi

VIDEO

Danas od 17:30 susret 21. kola 1. HNL na Maksimiru igraju Dinamo i Slaven Belupo

Prvenstveni lider Dinamo imat će težak posao protiv ozbiljne momčadi 'farmaceuta' koja se strašno podigla dolaskom mladog domaćeg stručnjaka Ivice Sertića (45) koji vjeruje u povoljan rezultat svoje momčadi.

- Ići ćemo u Zagreb nadigravati se. Postavit ćemo se hrabro i tražiti svoju šansu za pozitivan rezultat. Moramo biti pravi kao i u prethodnim utakmicama i moramo vjerovati u rezultat. Iz dana u dan smo bolji, ispunjavamo zahtjeve sve bolje i bolje i to pokazuju rezultati i igre iza nas - započeo je trener Koprivničana.

Ove zime iskusni Ivan Krstanović (36) dres Lokomotive zamijenio je onim Belupa, a u prva dva proljetna kola već je zabio dva gola.

- Krstanović svojim iskustvom i ljudskim crtama ima ulogu lidera, tu je i Delić, nameće se Bačelić-Grgić, a slične osobine ima i Čanađija. Mladima smo olakšali da se što brže aklimatiziraju na profesionalni nogomet - kazao je Sertić pa odao kakav će biti taktički plan na Maksimiru:

- Dinamo smo analizirali još u kupu, početkom prosinca. Nepoznanica nam je sastav, rotirat će. Nije nam se lako pripremati jer ne znam momčad koja će istrčati na teren. Žao mi je što protiv Viktorije nisu polučili boji rezultat, nadam se da će to uspjeti nadoknaditi i proći u Europi. Želim im svu sreću, ali tek nakon nedjelje. Oni će biti fokusirani na Europu, što se vidjelo i protiv Istre i tu je naša šansa. Idemo se nadigravati, ne želim da se povučemo iza lopte i čekamo da završi 0-0 - kazao je popularni 'Serta' u najavi utakmice.

Na njegovom tragu je i mladi lijevi bek Bruno Goda (20) koji pod Sertićem igra kao preporođen.

- Očekujem da ponovimo pristup iz susreta protiv Gorice. Svjesni smo da idemo na gostovanje Dinamu, ali nemamo se čega bojati i sigurno nećemo u Maksimiru biti bez ambicija. Proveo sam u Dinamu četiri godine u Školi nogometa, naučio sam puno toga u Zagrebu, kako na terenu tako i van njega, ali nemam posebnu motivaciju. Želim pobijediti Dinamo kao i svaku drugu momčad u ligi - odlučno je kazao Goda.

Slaven Belupo će biti lišen pomoći napadača Jana Doležala i Brazilca Lime koji vuku ozljede, a najveći hendikep bit će im neigranje Davida Puclina koji je motor ove momčadi.

Iz Dinama nisu posebno najavljivali utakmicu jer su u četvrtak imali težak susret Europske lige protiv Viktorije Plzen.

- O Viktoriji ćemo razmišljati tek u ponedjeljak, nakon utakmice sa Slaven Belupom - kazao je napadač Bruno Petković i potvrdio da 'modri' svejedno ozbiljno razmišljaju o toj ligaškoj utakmici.

Za očekivati je da će Nenad Bjelica izvesti 'šareni' sastav, ali bi 90 minuta trebali zaigrati rekonvalescenti Kevin Theophile-Catherine i Emir Dilaver kako bi se uz novih 90 minuta na terenu dodatno vratili u formu. Veću minutažu trebali bi dobiti i novopridošli Komnen Andrić i Iyayi Atiemwen.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu