Obavijesti

Sport

Komentari 32

Šest izbornika, jedna pobjeda: Da to nisam dobio, otišao bih

Šest izbornika, jedna pobjeda: Da to nisam dobio, otišao bih
2

Zlatko Dalić bit će sedmi izbornik koji će voditi Hrvatsku na Poljudu. U 12 utakmica Hrvatske pobijedili smo samo jednom, u lipnju 2011. Bilić je pobijedio Gruziju 2-1 golovima Mandžukića i Kalinića

VIDEO

Od euforije do tuge. Od domovinskog zanosa do zvižduka i uvreda. Hrvatska je na Poljudu od 1995. do 2015. proživjela svašta. U tih dvadeset godina utkano je milijun sitnih priča i pričica.

Listopad 1995. Dva mjeseca nakon Oluje 35.000 gledatelja dočekalo je zajedno s Hrvatskom Italiju. Atmosfera veličanstvena. Nikad poslije niti jedan stadion u Hrvatskoj nije napravio nešto slično. Na trenutke se činilo da će se stadion srušiti od silnog navijanja. Bili su to sretni dani i tko je bio na toj utakmici, pamtit će je cijeli život.

Pokretanje videa...

00:41

No niti dvije godine kasnije, u travnju 1997. Hrvatska je nakon remija Slovenije ispraćena zvižducima i uvredama. I to je Poljud. U dvije godine od božanstvenog statusa do nepoželjnog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad je Poljud pun, svaki igrač dobije dodatnu želju, osjetio sam to protiv Brazila. Bila je prijateljska utakmica, a publika nas je nosila. Uopće ne sumnjam da će i ovaj put biti tako, Split je sportski i nogometni grad i odvest će našu reprezentaciju do pobjede - smatra Zlatko Kranjčar.

Jedini koji je pobijedio bio je Slaven Bilić. Uh, kakva je to utakmica bila. Hrvatska je morala pobijediti da bi zadržala šanse za odlazak na Euro 2012.

- To je bila posebna utakmica zbog mnogo razloga, od takozvanoga splitskoga prokletstva, pa uskrsnuća Drage Gabrića, do poraza od istog suparnika u Tbilisiju. Da nismo pobijedili, ne bi mi bilo spasa. Stvorila bi se takva atmosfera, a ni meni se više ne bi dalo boriti, mome stožeru također. Ali, niti u jednom trenutku na klupi nismo o tome razmišljali - rekao je Bilić.

Naši su tad bili na koljenima, a Poljud ih je odgurao do pobjede. Odgurat će ih i u četvrtak. Ne sumnjamo. To je ipak Poljud.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet