Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šesto mjesto na SP-u, uspjeh ili ne? Vidimo se u Tokiju...

Je li to realan domet ove Hrvatske? Ili su "kauboji", bez obzira na sudački poguranac Nijemcima i ozljede Cindrića, Mamića, Marića, Pavlovića, Mandalinića, Kopljara, Šušnje..., morali biti u polufinalu?

Ma ovo je grozno! Pa imamo svjetske igrače, morali smo biti u polufinalu! Červar nas je pokopao! - govorili su jedni držeći se za glavu dok su Šveđani u 'revijalnoj' utakmici za peto mjesto punili Šeginu i Stevanovićevu mrežu.

Kako da se borimo i protiv sudaca? A nama pola momčadi ozlijeđeno! Vidjet ćeš ti na neutralnom terenu u Tokiju, kad im Duvnjak i Cindrić uzmu mjeru - javio se optimist s drugog stola.

Hrvatska je u susretu za šesto mjesto - koji čak ni igračima nije bio zanimljiv i sami su se pitali zašto se, pobogu, to uopće igra - izgubila od Švedske 28-34. Dakle, šesti na svijetu. Uspjeh ili neuspjeh?

 

Je li to realan domet ove Hrvatske? Ili su "kauboji", bez obzira na sudački poguranac Nijemcima i ozljede Cindrića, Mamića, Marića, Pavlovića, Mandalinića, Kopljara, Šušnje..., morali biti u polufinalu?

Lino Červar će reći: Cilj smo ostvarili, ktome smo i srušili europskog i svjetskog prvaka, tako da sam zadovoljan. Dobar dio navijača okrivit će baš Červara za taj jedan poraz od Brazila koji nam je zatvorio vrata. I podsjetiti kako mu time-out vodi Dominiković, dok siroti Lino igračima objavljuje koliko je do kraja i da se moramo obraniti. Te poziva napad 7 na 6, u trenucima dok Hrvatska ima igrača manje!? A nakon utakmica vodi svoje posve nepotrebne bitke...

Červar (68) je najavio i svoj ostanak na klupi. A Ivan Stevanović oproštaj od reprezentacije. Hoće li ga itko slijediti? Stiviju je 36 godina, na zalasku su i Horvat (34), Musa i Bičanić (po 33), no vjerojatnije je da će oni ipak pričekati još Olimpijske igre.

 

Ne sumnjamo da će "kauboji" proći kvalifikacije, a onda zadnja šansa da Duvnjak (30) povede Hrvatsku na olimpijski tron. Cindrić (25), Stepančić (28), Karačić (30), Štrlek (30)... u najboljim su godinama, a novi val Šipić, Vranković, Mandić, Vida... pokazali su da pripadaju rukometnoj eliti. Niz bez medalje je dug (EP 2016.), ali kontinuitet svjetskog vrha puno dulji. Od 2003.

Francuska i Španjolska su u padu, Skandinavci nadiru, ali Hrvatska je tu, uvijek blizu, uvijek u zoni. Do viđenja na Euru iduće godine, a onda i u Tokiju.

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (64)
  • sprdex 2014.: Kako saznajemo, ovo je prouzrokovalo određene probleme organizatorima koji su, očekivajući pobjedu Hrvatske, pripremili brončane medalje zlatnog sjaja te će ceremonija proglašenja kasniti nekoliko sati dok iz kovačnice za Španjolce ne pristignu obične brončane medalje. hahahahah

    26. 1. 2019,   22:14
  • Kada su Goluža ili onaj ćelavi igrali redovito polufinala, to je bio neuspjeh...sada kada ovaj patuljasti adezeov klaun osvoji šesto mjesto, to je uspjeh...jer smo osigurali kvalifikacije za OI...pazi, ne OI, osigurali smo kvalifikacije za OI......

    26. 1. 2019,   22:22
  • Šesto mjesto na SP-u, uspjeh ili ne? Vidimo se u Tokiju... Uspjeh ili ne ??? Počelo je s time da smo se zadovoljavali sa samim ulaskom u finale, sada smo već i zadovoljni s mjestima 5-7, uskoro budemo sretni ako se uopće kvalificiramo .... čeka nas sjajna rukometna budućnost. Dakle nije neuspjeh nego KATAKLIZMA HR rukometa

    26. 1. 2019,   22:25