Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šibenka se vraća! Navijanje na Baldekinu kao u doba Dražena

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL 4

Izvanredna skupština kluba vraća mu povijesno ime. Po novom klub će se zvati Građanski košarkaški klub Šibenka, a nadaju se da će do sezone 2020/21-e skinuti i taj prefiks ‘građanski’

Baldekinom će odjekivati navijanje kao u vrijeme najvećeg ikad, Dražena Petrovića. Jer klub iz Draženovog grada opet se zove: Šibenka!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

- U utorak ćemo održati Izvanrednu skupštinu kluba upravo iz tog razloga. Po novom klub će se zvati Građanski košarkaški klub Šibenka, a nadamo se da ćemo do sezone 2020/21-e tj. kada se steknu pravni uvjeti, skinuti i taj prefiks ‘građanski’ - rekao je predsjednik Šibenke Ante Burić za Šibenski portal.

YouTube | Autor: YouTube Foto: YouTube

Šibenka je osnovana 1973., a ugašena 2010. zbog financijskih problema. Na svoj tek deseti rođendan Šibenka je postala prvak države! Presudna su bila ona dva slobodna bacanja neponovljivog košarkaša, sportaša i čovjeka, najboljeg strijelca u povijesti košarke - Dražena Petrovića.

POGLEDAJTE VIDEO

Dražen je u Šibenki počeo karijeru pa, prije odlaska u Cibonu s kojom je pokorio kontinent, za klub svoga grada igrao od 1979.-1983. Dobro nam došla, dobro nam se vratila, Šibenko!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Komentari (6)
  • bili su odličan tim ,i trebaju vratiti retro drseve i ime šibenka,,

    6. 8. 2019,   22:17
  • Emocije naviru

    6. 8. 2019,   21:18
  • Bravo za Ši!

    7. 8. 2019,   08:07