Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Siguran sam da Torcida može bukom nadmašiti čak i Ultru!'

'Siguran sam da Torcida može bukom nadmašiti čak i Ultru!'
3

Bassel Jradi odigrao je europsku utakmicu na Poljudu, ali ne u dresu Hajduka. Iz vremena dok je nosio dres Stromsgodseta pamti sjajnu atmosferu u kojoj je Hajduk porazio njegovu tadašnju momčad...

VIDEO

Bassel Jradi stao je pred novinare barem pet kilograma lakši nego li je bio na kraju prošle sezone, no on tvrdi da je na istoj kilaži te da je njegov metabolizam takav da se svaka, pa i najmanja promjena odmah vidi. 

- Radio sam ako dobro na pripremama i sada sam u puno boljoj kondiciji nego prošle sezone. Osjećam se dobro, masa se pretočila u mišiće i zbog toga vam se možda čini da sam nešto lakši - pojašnjava simpatični Jradi, koji nije nasjeo ni na provokaciju/pitanje je li se dobro proveo na Ultri proteklog vikenda.

Samo se slatko nasmijao i namignuo: 

- Roditelji su mi došli u posjetu i ostat će tu neko vrijeme, a kako sam ja obiteljski čovjek, većinu vremena sam proveo s njima. Samo jednom sam  nakon treninga prošao blizini stadiona na kome se održavala Ultra, bilo je jako bučno, i to je sve što mogu reći - smije se Jradi, a na primjedbu kako bi jednako bučno moglo biti i u četvrtak navečer na Poljudu, tijekom uzvratne utakmice Hajduka i Gzire dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I bučnije, može Torcida nadmašiti i Ultru! 

Iako je ovaj Danac libanonskih korijena u Hajduku već gotovo godinu dana, do sada nije ima prilike igrati velike europske utakmice na Poljudu. Preciznije, nije ih igrao u dresu Hajduka, jer, jednu je odigrao protiv Hajduka za svoj tadašnji klub Stromsgodset. 

- Pamtim tu utakmicu po tome što nam je osiguranje branilo izaći iz autobusa dok se ne raziđu navijači. Na stadionu je bila luda atmosfera, i nadam se da će ovaj put biti ista, jer to jako volim, volim kad mi se naježi koža i kad na tribinama 15 - 20.000 navijača stvori ludu atmosferu. Uvijek dajem sve od sebe, ali u takvom ozračju svi dajemo i ekstra, ono za što ne znamo da imamo u sebi. Sad sam već godinu dana tu, znam suigrače, klub, kako stvari funkcioniraju, kakvi su zahtjevi pred nama... Danas sam zbog svega puno bolji i samopouzdaniji nego prošle godine. Lani je sve bilo nekako u kaosu, znate kakav je bio teren, rezultati, atmosfera... Sada je sve puno bolje i lakše - tvrdi Jradi te dodaje kako se posljednje turbulencije unutar kluba nisu nimalo odrazile na prvu momčad. 

- Ne razumijem dobro hrvatski jezik, ali znam što se događalo. Trener i stožer su nas nastojali maksimalno izolirati od svega, tako da se na nas to nije odrazilo, niti uopće razmišljamo o tome. Naš fokus je nogomet i teren, predugo sam u nogometu da ne bi znao kako stvari funkcioniraju. Ako pobijedimo i ako sam igrao dobro, znam da ću biti najbolji na svijetu, ali isto tako ako izgubimo iduću utakmicu da ću biti najgori. To me uopće ne opterećuje.

Hajduk je na Malti upisao pobjedu 2-0 koja mu osigurava ne samo komotan uzvrat, nego i prolaz, jer Maltežani su slabašna momčad koja nema kvalitetu koje bi se Hajduk morao bojati. 

- Bez obzira na rezultat iz prve utakmice, nećemo ih podcijeniti jer su nam stvorili neke prilike. Bez obzira tko je s druge strane, treba biti oprezan, jer u nogometu je sve moguće. Treba tu utakmicu privesti kraju mirno i bez previše stresova. 

Dojam iz pripremnih ogleda i gostovanja na Malti je da Hajduk ima problem organizacije obrane i prekida. 

- Trener nam je ukazao na pogreške koje smo napravili, pogotovo u obrani, u kojoj moramo sudjelovati svi, pogotovo moramo više dati mi iz prednje linije. Ni puno bolje momčadi od Gzire ne bi nam smjele stvarati onakve prilike. Bez obzira u kakvom sastavu igrali. Nedostajali su nam Pos, Jura i Mijo, ali Duka,  Ivan i Stefan su odigrali dobru utakmicu. Pripremni susreti su nam pokazali da moramo više pozornosti obratiti na prekide i na bokove.

Jradi se nada rezultatskom iskoraku kluba, ali i osobnom. 

- Cilj je grupna faza Europske lige a u prvenstvu plasman među dvije najbolje momčadi, na mjesta koja vode u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Imamo momčad za to, a nadam se da će moj doprinos ove godine biti puno veći nego prošle. Nije tajna da sam bolji prema naprijed nego u obrani, ali želim igrati u oba smjera, što sam pokazao i na kraju prošle sezone. Znam da mogu raditi razliku, samo to još moram dokazati na terenu - zaključio je Jradi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener