Obavijesti

Sport

Komentari 11

Sijevali su hattrickovi: Jovetić, Lewa i Wagner zabili su po tri...

Sijevali su hattrickovi: Jovetić, Lewa i Wagner zabili su po tri...
1

Njemačka je imala lagan zadatak protiv San Marina te su slavili 7:0 uz hat-trick Wagnera, dok su Draxler, Younes, Mustafi i Brandt jednom pogađali mrežu protivnika

VIDEO

Aktualni svjetski nogometni prvaci Nijemci nastavljaju s uvjerljivim igrama u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

U susretu 6. kola C skupine 'elf' je u Nurnbergu porazio San Marino 7-0 upisavši i šestu pobjedu u skupini. Nakon šest kola Njemačka ima 18 bodova i impresivnu razliku pogodaka 27-1.

Nijemci su u prvom poluvremenu zabili četiri gola, a potom u nastavku još tri, a strijelci su bili Julian Draxler (11), Sandro Wagner (16, 29, 85), Amin Younes (38), Shkodran Mustafi (47) i Julian Brandt (72).

U dugom susretu iz ove skupine Norveška i Češka su remizirale 1-1 i Česi su sada sve dalje od World Cupa. Gosti su poveli u 36. minuti golom Theodora Gebre Selassiea, a izjednačio je Alexander Soderlund iz kaznenog udarca u 55. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ranijem terminu Sjeverna Irska je u Bakuu pobijedila Azerbajdžan 1-0 i tako reprezentaciju koju vodi Robert Prosinečki izbacila iz igre za plasman u Rusiju. Pogodak odluke zabio je Stuart Dallas u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Na vrhu ljestvice je Njemačka s maksimalnih 18 bodova, Sjeverna Irska je druga sa 13 bodova, a Češka je treća s devet bodova.. Azerbajdžan je četvrti sa sedam bodova, a slijede Norveška sa četiri boda i San Marino bez bodova.

Korak bliže Rusiji je i reprezentacija Poljske koja je u Varšavi pobijedila Rumunjsku 3-1. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Robert Lewandowski (29-11m, 57, 62-11m), dok je gol za goste zabio Bogdan Stancu (77).

Uvjerljiva je bila i Crna Gora koja je u Podgorici pobijedila Armeniju 4-1. Strijelci za domaći sastav bili su Fatos Bećiraj (2) i Stevan Jovetić (28, 54, 82), dok je poraz Armenaca malo ublažio Ruslan Korjan (89).

Danska je na gostovanju pobijedila Kazahstan 3-1. Pobjedu Dancima donijeli su Nicolai Jorgensen (27), Christian Eriksen (51-11m) i Kasper Dolberg (81), dok je pogodak za domaćine, koji su od 43. igrali bez isključenog Baurzhana Islamhana, zabio Islambek Kuat u 76. minuti.

Na ljestvici vodi Poljska sa 16 bodova, dok Crna Gora i Danska imaju po 10 bodova.

U skupini F Škotska i Engleska su nakon nevjerojatne drame i tri gola u posljednjih pet minuta utakmice remizirali 2-2. Remi u Glasgowu najviše je obradovao Slovake i Slovence koji su ostvarili pobjede i prijete Englezima.

Škoti su bili korak do prve pobjede protiv svojih susjeda nakon 1999. godine, te prve domaće pobjede protiv Engleza nakon 1985. godine, no Harry Kane je golom u trećoj minuti sudačke nadoknade spasio 'Gordi Albion' prvog poraza u skupini, te prvog poraza kvalifikacijama nakon sedam i pol godina. 

Gosti su poveli u 70. minuti golom Alexa Oxlade-Chamberlaina i sve do same završnice mirno su čuvali vodstvo. No, u posljednjih pet-šest minuta uslijedila je ludnica. Izjednačio je Leigh Griffiths u 87. minuti sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Tri minute kasnije napadač Celtica je izazvao erupciju oduševljenja na Hampden Parku zabivši za 2-1 ponovo iz slobodnjaka. U preostalom vremenu Englezi su navalili po remi i uspjeli su. U trećoj minuti nadoknade napadač Tottenhama je odlično reagirao na ubačaj Raheema Sterlinga zabivši za 2-2.

Slovenija je pobijedila Maltu 2-0, a golove za slovensku vrstu zabili su Josip Iličič (45+2) i Milivoje Novaković (84). Slovačka je na gostovanju u Litvi slavila 2-1. Za goste su zabili Vladimir Weiss (32) i Marek Hamsik (58), a za Litvu je pogodak postigao Darvydas Sernas (90+3).

Engleska vodi sa 14 bodova, Slovačka ima 12, a Slovenija na trećem mjestu ima 11 bodova. Slijede Škotska (8), Litva (5) i Malta (0).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka