Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrsaljko: Temelj ovog uspjeha su zajedništvo i Zlatko Dalić!

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Elmar Kremser/DPA/PIXSELL 2

Mi smo kao reprezentacija već duže vrijeme imali kvalitetan kadar, ali nismo imali rezultat, djelo koje bi potvrdilo sve te teze o talentu i moći. Sad smo imali i jako dobrog vođu, rekao je Vrsaljko za Sportske novosti

Nema trunke tuge u meni, niti me ijednom opteretilo ono “mogli smo”. Razlog je što smo svi dali ama baš sve što je bilo u nama da osvojimo taj naslov, rekao je Šime Vrsaljko za Sportske novosti nakon tjedan dana odmaka od povijesnog uspjeha naših Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Čekali smo 20 godina da reprezentacija donese novu medalju s velikih natjecanja, a ovaj put Vatreni su nadmašili svoje prethodnike.

- Mislim da je temelj te priče u atmosferi! Od početka je bila vrhunska i iskrena. I zato smo uspjeli. Sad smo imali i jako dobrog vođu, Zlatka Dalića, imali jasne upute što nam je raditi i kako to najbolje odraditi. Njegove su zasluge velike za ovaj rezultat. Dalić je slagao sve, a mi smo ga kao vojnici bespogovorno slijedili - kaže Šime.

FILE PHOTO: World Cup - Semi Final -  Croatia v England | Autor: Christian Hartmann Foto: Christian Hartmann

Jedini detalj koji je malo iskočio iz tračnica bilo je tjeranje Nikole Kalinića.

- Volim ga kao prijatelja, kao igrača, on je vrhunski dečko. Sve je već rečeno, odluka da postupi kako je postupio bila je isključivo njegova. Žao nam je svima bila što je odlučio tako reagirati. On i izbornik najbolje znaju što su razgovarali - kaže Šime za SN.

Vrsaljko će još nešto manje od tri tjedna provesti na odmoru sa suprugom i sinom, kojeg je dobio uoči Mundijala, a onda ponovno kreću klupske obaveze. Atletico, Inter... Tko će znati.

Cijeli razgovor sa Šimom Vrsaljko pročitajte na stranicama Sportskih novosti.

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Komentari (17)
  • Ostanite skupa za Euro 2020, da uzivamo u ovoj najboljoj generaciji koja ce se tesko ponovit.. Hvala vam za predivnih mjesec dana!!! Hvala od ❤ Takva borba do posljednje sekunde i trka na golmana u 120 minuti.. tako se bori za sveti dres! Bravi decki!

    26. 7. 2018,   09:39
  • vatreni su imali izbornika, izbornik je imao vatrene i sve ostale koji su činili tim... bez kojih to sve ne bi bilo tako kao po špagi .. jedinstveni, složni i snažni !

    26. 7. 2018,   09:57
  • imamo mi već dugo vremena odlične igrače ali nismo imali izbornika, koliko je ova generacija mogla napraviti u zadnjih 10 godina samo da smo imali pravog izbornika a ne servisere i štimce niškoristi!

    26. 7. 2018,   10:36