Obavijesti

Sport

Komentari 6

Šimić i Vlašić su u finalu SP-a, kvalifikacije prošla i Ivančević

Šimić i Vlašić su u finalu SP-a, kvalifikacije prošla i Ivančević
9

Osam skakačica u vis prošlo je u finale bez rušenja letvice, među njima su i naše Blanka Vlašić i Ana Šimić. Andrea Ivančević je u polufinalu na 100 m s preponama

VIDEO

Sve tri hrvatske atletičarke, visašice Ana Šimić i Blanka Vlašić te trkačica Andrea Ivančević , izborile su prolazak dalje u kvalifikacijama Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu. Šimić i Vlašić izborile su finale skoka u vis, dok je Andrea Ivančević prošla u polufinale na 100 metara s preponama.

Vlašić, svjetska prvakinja iz Osake 2007. i Berlina 2009. godine, preskočila je 185 cm iz prve. Isto je ponovila na 189 i 192 centimetra. Ana Šimić je imala skok više jer je krenula s visinom 180 centimetara. Ukupno je osam skakačica u vis prošlo dalje bez rušenja, među njima su bile Vlašić i Šimić koje su preskočile potrebnih 1.92 metra.

- Dojmovi su sjajni. Drago mi je što sam ovdje, uživala sam u kvalifikacijama. Bila sam nervozna, kao i uvijek, kvalifikacije su najteže natjecanje na svijetu. Sretna sam što je sve išlo glatko. Iznenadila sam se koliko sam bila opuštena - rekla je Blanka za IAAF i dodala:

- Trebat će mi vremena da se vratim u formu. Nisam ovdje došla 100 posto zdrava, Ahilova tetiva je bila dovoljno mirna da prođem ovu fazu natjecanja. Trebat će dosta vremena dok se ne vratim na uobičajenih 205 centimetara. Vjerujem da će doći i da sam na pravom putu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Finale skoka u vis je u subotu u 12.30 sati.

Andrea Ivančević izborila je polufinale na 100 metara s preponama kao trećeplasirana iz svoje skupine. Andrea je istrčala 12.88 sekundi što je samo stotinku sporije od njezinog i hrvatskog rekorda. U skupini s njom trčala je braniteljica svjetskog naslova Amerikanka Brianna Rollins koja je slavila s vremenom 12.67.

Polufinalne na 100 metara s preponama na rasporedu je u petak od 13.25 sati.

Borna Filić/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet