Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šimića su dočekali kao heroja: Ovdje mi nedostaju čak i gužve

None Foto: Instagram

Hrvatski nogometaš tri mjeseca bio je u Australiji bez putovnice jer ga je jedna žena optužila za seksualno uznemiravanje. Dokaza ipak nije bilo pa se Šimić u četvrtak vratio u Indoneziju

Marko Šimić (31) vratio se u četvrtak u Indoneziju! Bivši mladi hrvatski nogometni reprezentativac (U-19, U-20, U-21) nakon tri mjeseca napustio je Australiju i sletio u Džakartu, gdje nastupa za prvaka Persiju.

Šimića su 11. veljače priveli u australskom gradu Sydneyu jer ga je jedna putnica na letu iz Džakarte s momčadi Persije optužila za seksualno uznemiravanje. Prijavila je to osoblju u avionu koje je alarmiralo policiju, a Šimića su priveli čim je izašao iz aviona, javljali su australski mediji.

Odvjetnik je tražio da se cijeli slučaj ubrza, ali sutkinja je to odbila rekavši kako će tretirati ovaj slučaj kao i svaki drugi. Pustila je Šimića da se brani sa slobode i oduzeta mu je putovnica pa je bio primoran ostati u Australiji dok traje sudski proces.

Žena koja je optužila Marka za uznemiravanje nije se pojavila na prva dva saslušanja i čini se kako su Šimiću vratili putovnicu jer nije dokazano da je doista učinio djelo za koje su ga optužili.

- Presretan sam što sam se vratio, imao sam probleme posljednjih mjeseci. Ovo je moj drugi dom i ne mogu dočekati da se ponovno vidm sa suigračima i zaigram za Persiju - rekao je Šimić po povratku i dodao:

- Stvarno mi nedostaje Džakarta, osobito nogomet. Nedostaje mi i hrana, čak i prometne gužve u gradu, sve što mi nedostaje i u mom domu. Imam dobre odnose s ljudima ovdje i zahvalan sam što su mi dali priliku da se vratim.

- Na tom su letu bili njegovi suigrači i djelatnici kluba. Nemoguće je da nitko ništa nije vidio, pa ni avionsko osoblje. Ne postoje dokazi, nema svjedoka i žena koja ga je optužila nije se pojavila u sudnici. Jasno je da je to pokušaj izvlačenja novca od naše zvijezde - govorio je izvršni direktor Persije Ferry Paulus.

Šimić je posljednju utakmicu za Persiju odigrao 12. veljače protiv Newcastle Jetsa u veljači, a njegov povratak u Indoneziju popratile su stotine navijača. S njim su se fotografirali čak i policajci. Hrvatski je napadač velika zvijezda u toj zemlji, na Instagramu ga prati čak 912.000 ljudi.

Šimić je rođeni Riječanin, a u Rijeci je i počeo igrati nogomet. U mlađim kategorijama igrao je i za Dinamo, u seniorskoj karijeri promijenio je čak 14 klubova: Daugavu (Latvija), Himki (Rusija), Lokomotivu (Hrvatska), Vasas (Mađarska), Ferencváros (Mađarska), Bełchatów (Poljska), Muru (Slovenija), Inter (Hrvatska), Bình Dương (Vijetnam), Đồng Tháp (Vijetnam), Long An (Vijetnam), Negeri Sembilan (Malezija), Melaka United (Malezija) i Persiju, gdje je od prošle godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let go to training 🤩 Ayo Jak kamu datang di latihan 👆🏻

Objavu dijeli MARKO SIMIC (@markosimic_77)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CAN’T WAIT !!!

Objavu dijeli MARKO SIMIC (@markosimic_77)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

See you tommorow Jakarta!

Objavu dijeli MARKO SIMIC (@markosimic_77)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Come on !

Objavu dijeli MARKO SIMIC (@markosimic_77)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ayo menang lagi 👆🏻

Objavu dijeli MARKO SIMIC (@markosimic_77)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MARKO SIMIC (@markosimic_77)

Komentari (8)
  • Pa šta pravosuđe sada nju ne goni što je čovjeku uzela 3 mj života i karijere,a da sutkinja je isto ŽENA,pa neka ga onda silovatelj i zlostavljač bezobrazni.Kako se samo usudio reći da nije kriv kad je ŽENA u njega uperila prstom i onda još traži da se ubrza proces da može ići kući,sramota a ŽENA ga optužila ALO, ŽENA,a znamo da one nikada ne lažu i ne pokušavaju na svaki način izmusti pare.

    10. 5. 2019,   13:28
  • Samo me zanima kako uvjek ovakve stvari zavrse bez posljedica. Ili je on silova pa mora u zatvor ili ga je ona lažno optužila pa moravu zatvor. Stvarno je prešlo svaku mjeru ovo sa taštitom prava žena, a sve ostale ko j. B..e

    10. 5. 2019,   12:50
  • Dobro su ju usutkali da se ne pojavi na sudu...pitaj boga kaj je tu istina...mali je mozda mislil da je tak zgodan da bas svaka odma ide...pa je na krivu naletel...ali su ju u medjuvremenu tak dobro podmazali da se nije mogla dosklizati do suda...dal ucjena ili mito, ko zna...a ostalo je cirkus za javnost preko medija

    10. 5. 2019,   22:33