Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sin legende Zvezde: Napali su me pijani roditelji u V. Gorici...

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Trenera nogometaša Čukaričkog na međunarodnom turniru U-11 u Velikoj Gorici napali su roditelji igrača Hrvatskog dragovoljca, navodno alkoholizirani. Naš čitatelj kaže kako je sve prenapuhano

Nogometnu utakmicu limača Hrvatskog dragovoljca i srpskog kluba Čukaričkog na 10. međunarodnom turniru Alpas Cup u Velikoj Gorici obilježio je manji incident.

U osmini finala, nakon remija 1-1, o prolasku dalje odlučivali su penali, a onda su roditelji igrača Dragovoljca upali na teren i krenuli na Đorđa Aćimovića, šefa nogometne akademije Čukaričkog i sina legende Crvene zvezde Jovana Aćimovića.

- Moguće je da je riječ o nekim ratnim veteranima. Petorica su uletjela na teren, a ja sam ih pokušao smiriti. Krenuli su na mene, ali su svi ostali skočili na moju stranu. Mislim tu na roditelje drugih klubova, pa i Dinama. Spriječili su da dođe do fizičkog obračuna - rekao je Đorđe Aćimović za Kurir i dodao:

- Djeca su bila udaljena 10-15 metara. Bilo je napeto, ali su, srećom, prošla bez problema. Postojao je rizik da im se nešto dogodi, ne daj Bože. Treba više odgovornosti prilikom organizacije takvih događaja, pogotovo kad se zna da više ima problematičnih roditelja.

Prigovarao je organizatorima

Iz organizacije turnira poručili su nam kako je do incidenta doista i došlo, ali da se radilo samo o verbalnom incidentu.

Kako doznajemo od čitatelja koji je bio na utakmici, Aćimović je nakon završetka prvog dijela utakmice sišao s tribina i prigovarao organizatorima zašto utakmicu nisu premjestili s pomoćnog na glavni teren jer je travnjak bio neravan. Roditelji su mislili da je u pitanju navijač i poručili su mu da se makne, što se i dogodilo.

Dragovoljac je prošao na penale, a strasti su se smirile pa se Aćimović, prenosi nam čitatelj, nakon turnira družio s domaćinima u dobroj atmosferi.

Svirala je himna Partizana

Organizatori nam kažu kako su dobili pohvale od djece te da su svirale himne svakog od osam najboljih klubova turnira, među kojima je bio i beogradski Partizan, što je vjerojatno raritet u Hrvatskoj. Sudjelovali su i limači Crvene zvezde.

Sudjelovala je i momčad australskih Hrvata, čiji je trener nahvalio organizaciju rekavši kako takvo što nisu iskusili ni u Brazilu ni u Portugalu.

Alpas Cup osvojila je bugarska akademija National iz Sofije pobijedivši Lokomotivu, a treće mjesto pripalo je nogometašima Osijeka koji su bili bolji od Partizana.

Komentari (38)
  • To su djeca rođena puno godina nakon rata. Dokle ćemo se vraćat u prošlost. Tko god živi u prošlosti nema budućnost ispred sebe.

    18. 6. 2019,   10:57
  • Klasicno laganje i izmisljanje. Dode, poce prigovarat i radit probleme, ljudi mu kazu da se smiri i u novinama naslov hrabrog srbina napalo 100 ustaša

    18. 6. 2019,   11:39
  • Malo je ovo prenapuhano. Bilo je vrućih glava jer je nekima piva i sunce udarilo u glavu, ali nije bilo incidenata koji bi pokvarili čitav turnir.

    18. 6. 2019,   11:41