Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sinkovići dominantno u finale SP-a: 'Ispunili smo prvi cilj...'

Sinkovići dominantno u finale SP-a: 'Ispunili smo prvi cilj...'
1

Nije bilo lagano, možda izvana izgleda. Presretni smo, izborili smo Olimpijske igre i službeno i idemo sutra bez opterećenja dati sve od sebe, rekao je Valent Sinković

VIDEO

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca bez na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheim nakon što su u polufinalu u svojoj skupini bili najbrži s vremenom 6:27.080.

Ulaskom u finale braća Sinković osigurala su nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Jako smo zadovoljni s polufinalnom utrkom, stvarno smo odveslali čak i bolje od očekivanja. Vježbali smo malo start, nije nam to bilo dobro zadnjih par dana i stvarno smo izašli kako treba. Osjećaj je bio dobar i vidjeli smo nakon prvih 500 da imamo veliku šansu pobijediti. Nije bilo lagano, možda izvana izgleda. Presretni smo, izborili smo Olimpijske igre i službeno i idemo sutra bez opterećenja dati sve od sebe - kazao je Valent Sinković.

Drugi su sa 1,88 sekunde zaostatka bili Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino s vremenom 6:28.960, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez s vremenom 6:29.320.

Iz druge polufinalne skupine plasman u finale su ostvarili Novozelanđani Thomas Murray i Michael Brake (6.26.630)  , drugi su Australci Sam Hardy i Joshua Hicks (6:27.070), a treći  Francuzi Valentin i Theophile Onofroy (6:27.300). 

Ova polufinalna utrka trebala se održati u četvrtak no kako je u četvrtfinalu druga skupina morala veslati poslijepodne jer je poljskoj posadi puknulo veslo, premještena je na petak da bi sve posade imale dosta vremena za odmor.

- Taj prvi cilj je ispunjen, osiguravanje norme za Olimpijske igre, to smo i rekli da bi trebalo biti više sekundarni cilj. Drugi cilj je obrana zlata i za sada dobro ide. Ova utrka danas je bila odlična i idemo sutra odveslati ovako ili još bolje - dodao je Martin Sinković.

Finale je na rasporedu u subotu u 13:37 sati.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening