Obavijesti

Sport

Komentari 58

Alex Ferguson imao moždani: Hitno su ga operirali u bolnici

Alex Ferguson imao moždani: Hitno su ga operirali u bolnici
1

Legendarni menadžer Manchester Uniteda, koji je osvojio 38 trofeja na Old Traffordu, uključujući i 13 naslova Premier lige, doživio je moždani udar nakon čega je hitno operiran, javljaju otočki mediji

VIDEO

Sir Alex Ferguson (76) u teškom je stanju nakon što je doživio moždani udar. Imao je krvarenje u mozgu nakon čega je hitno operiran.

Obitelj je morala pozvati kola hitne pomoći u njihov dom u Cheshireu u subotu oko 21 sata nakon čega je odvezen u bolnicu Macclesfield. Njegov sin, inače menadžer Doncastera, nije svoju momčad vodio s klupe na zadnjoj utakmici sezone League One upravo zbog "obiteljskih problema". To je potvrdio i sam klub u izjavi.

Škot je hitno prevezen u bolnicu u pratnji policije. Službeno se oglasio i Manchester United.

- Operacija je prošla dobro, ali sir Alex Ferguson treba neko vrijeme intenzivnije njege kako bi se optimizirao njegov oporavak. Obitelj zahtijeva privatnost u ovim trenucima - stoji u priopćenju Uniteda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi igrači 'crvenih vragova' kao i uprava upoznati su s cijelom situacijom i njegovim stanjem prije nego je vijest plasirana u javnost. Sir Alex je prošli vikend prisustvovao utakmici na Old Traffordu u kojoj je Arsene Wenger odigrao svoj posljednji susret na 'teatru snova'.

Soccer - UEFA Champions League - Semi Final - First Leg - Manchester United v Arsenal - Old Trafford

Ferguson je 27 godina proveo na klupi Manchester Uniteda i učinio 'crvene vragove' najtrofejnijom engleskom momčadi. Poznat kao veliki i strastveni pušač, zabranom pušenja na stadionima počeo je žvakati žvakaće gume. To mu je ubrzo postao zaštitni znak.

S Unitedom je osvojio ukupno 38 trofeja od čega su 13 Premier lige, pet FA Cupa i dvije Lige prvaka. Godine 1999. postao je vitez, a iz Uniteda je otišao u sezoni 2012./13. nakon što je osvojio svoj posljednji naslov engleskog prvaka.

Stvorio je jednu od najboljih generacija u povijesti nogometa, Class of '92, predvođene Ryanom Giggsom, Davidom Beckhamom, Garyjem i Philom Nevilleom te Paulom Scholesom i Nickyjem Buttom. Famozna generacija osvojila je FA Youth Cup 1992., te Ligu prvaka 1999. koja je zaokržila trostruku krunu te sezone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi