Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sjajan atletski SP! Hrvatski rekorderi idu u lov na medalje

Sjajan atletski SP! Hrvatski rekorderi idu u lov na medalje
1

Sandra Perković i Sara Kolak, osvajačice zlatnih odličja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prije godinu dana, glavni su hrvatski aduti za medalje

VIDEO

Šest atletičarki i trojica atletičara predstavljat će Hrvatsku na 16. Svjetskom prvenstvu koje će se od 4. do 13. kolovoza održati u Londonu, na stadionu "Queen Elizabeth" na kojem su održana i atletska natjecanja za vrijeme Olimpijskih igara 2012. godine.

Prva skupina hrvatskih reprezentativaca i pratećeg osoblja zaputit će se prema Londonu u srijedu, 2. kolovoza, a u toj će grupi biti olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak, hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić te hrvatski rekorder u skoku motkom Ivan Horvat.

Dan poslije će iz Varšave krenuti bacač kugle Filip Mihaljević, 4. kolovoza će u London otići tri maratonke Matea Matošević, Bojana Bjeljac i Nikolina Stepan. Najbolja svjetska bacačica diska, dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Perković će na put krenuti 6. kolovoza, a dan poslije će, kao posljednja, u London otići skakačica u vis Ana Šimić.

Sandra Perković i Sara Kolak, osvajačice zlatnih odličja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prije godinu dana, glavni su hrvatski aduti za medalje i na londonskom stadionu, na kojem je Sandra prije pet godina osvojila svoje prvo olimpijsko zlato.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Londonu će kraljica bacanja diska pokušati osvojiti svoj drugi naslov svjetske prvakinje i vratiti ga u svoje vlasništvo, nakon što ju je na SP-u 2015. u Pekingu nadmašila Kubanka Denia Caballero. Sandra je odličnu formu uoči londonskog nastupa potvrdila na nedavnom mitingu u švicarskoj Bellinzoni, gdje je popravila osobni i državni rekord hicem od 71,41 metara. Perković je jedina bacačica koja je ove sezone prebacila granicu od 70 metara, a po ovogodišnjim rezultatima najžešća joj je konkurentica Kubanka Yaime Perez (69,19 m).

Sara Kolak je također vlasnica najboljeg rezultata sezone (68,43 metara), ujedno i novog državnog rekorda, kojim je 6. srpnja pobijedila na mitingu Dijamantne lige u Lausanni. Senzacionalna olimpijska pobjednica iz Rija debitirat će na svjetskom seniorskom prvenstvu, a 22-godišnja Ludbrežanka će u Londonu pokušati nastaviti niz osvajanja odličja na najvećim natjecanjima, koji je započela broncom na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Amsterdamu.

Hrvatski rekord je u ovoj sezoni postavio i 26-godišnji Zadranin Stipe Žunić koji je krajem svibnja na natjecanju u Slovenskoj Bistrici kuglu bacio 21,48 metara. Stipe se ustalio na daljinama preko 21 metra, što ga čini izglednim kandidatom za nastup u finalu. Gotovo jednake izglede za plasman u finale ima i 23-godišnji Filip Mihaljević koji je 7. lipnja bacio u Eugeneu bacio osobni rekord (21,30 m). Na listi prijavljenih čak je 21 bacač koji je u ovoj sezoni prebacio granicu od 21 metra. Kugla je tradicionalno vrlo zanimljiva disciplina jer je konkurencija za medalju zbijena u pol metra.

Osječanin Ivan Horvat je na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu preletio letvicu na 5,76 metara, visini novog hrvatskog rekorda u skoku motkom. Na otvorenom je išao preko 5,70 m. Bude li u Londonu na razini osobnog rekorda i on bi mogao izboriti nastup u finalu. Prije dvije godine na SP-u u Pekingu u finalu je bio na diobi 9. mjesta s preskočenih 5,65 m.

Ana Šimić će u skoku u vis morati ostvariti najbolji rezultat ove sezone kako bi našla svoje mjesto u finalu. Još na početku godine je u dvorani preskočila 1,92 metra i od tada nije uspjela poboljšati taj rezultat, ali je u svojim najboljim danima bila na granici da preskoči 2 metra.

Za 28-godišnje maratonke Mateu Matošević, Nikolinu Stepan i Bojanu Bjeljac već bi postavljanje osobnih rekorda značio uspješan londonski nastup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka