Obavijesti

Sport

Komentari 38

Sjajna gesta! Petar pozdravio idola Luku: Jako me je dirnulo

Sjajna gesta! Petar pozdravio idola Luku: Jako me je dirnulo
1

Nevjerojatno, nevjerojatno, baš me impresioniralo, rekao je Luka Modrić nakon što je pogledao videoporuku koju su španjolski novinari snimili s Petrom (14), dječakom s kojim se sprijateljio na dočeku s Mundijala

VIDEO

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.


Dječak sa sindromom Down koji je bio na proslavi nakon Svjetskog prvenstva želi ti poručiti nešto, kazao je novinar španjolske televizije La Sexta kapetanu "vatrenih" Luki Modriću gotovo dva sata nakon utakmice protiv Španjolske, nakon što su svi naši igrači ušli u autobus i spremali se krenuti prema hotelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno da Modrić nije mogao to odbiti. Menadžerica, suigrači i stručni stožer pričekali su ga dok je na mobitelu gledao prilog španjolske ekipe koja je taj dan snimila razgovor s 14-godišnjim Petrom Brckovićem i njegovom sestrom Barbarom.

Dan nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, na spektakularnoj proslavi pred više od 550.000 ljudi u Zagrebu, Modrić je Petra pozvao k sebi na pozornicu i otad su postali jako vezani.

- To je još jako emotivno za mene - rekla je Barbara brišući suze.

- Stalno me ispitivao: "Gdje je Luka Modrić? Želim ga upoznati i zagrliti".

Nakon višesatnog čekanja na ulicama Zagreba, želja mu se ostvarila. Petar je zagrlio svog heroja, na oduševljenje razdragane mase u proslavi koja je ostala upisana u povijesti hrvatskog sporta.

- Luka, hvala ti na tome. Imaš tako veliko srce - kazala je Barbara, na što Luka nije mogao ostati ravnodušan.

- Nevjerojatno, nevjerojatno. Jako me je dirnulo što sam ovo vidio. Baš me impresioniralo - kazao je Modrić, podijelio autogram i otišao u autobus.

POGLEDAJTE VIDEO:

Čekao je idola 14 sati

- Mi smo stajali kraj Petrinjske ulice. Petar od tamo nije ništa nije vidio. Cijelo vrijeme je svima pričao i govorio: "Ja hoću Luku Modrića". Mislio je da Luka samo njega čeka. Da će njih dvojica imati susret jedan na jedan. Rekao sam mu: "Petre, ne ide ti to tako. Mi smo tu gdje jesmo i ne možemo ići bliže" - rekao nam je u srpnju Perin tata Mladen Brcković.

Kako su "vatrene" na Trgu čekali od 14 sati po najvećem suncu, tata Mladen je u 20 sati s Petrom planirao poći kući. No Perinu želju i vapaje da vidi svojeg heroja uslišila je nekolicina navijača iz Zagreba. U gomili su stajali kraj njega i čuli ga kako priča o Luki.

- Rekli su mi: "On hoće vidjeti Luku Modrića i sad će ga i vidjeti". Uzeli su ga za ruku i odnijeli. Mi smo se prije toga s njima družili četiri sata. Dijelili smo si čokolade i piće. Tako smo se lijepo prihvatili. Ali naravno da to nismo očekivali - rekao je Mladen, koji se nije ni snašao u trenutku kad su navijači Peru primili za ruku.

Brzo je nazvao kćeri i rekao da mu se Pero iskrao.

- Za deset minuta stigla je poruka od prijatelja: "Čestitam Petru". Ja sam se pitao: "Pa na čemu". Tad mi je poslao fotografiju Pere i Luke Modrića - rekao je Mladen.

Molitva pa pozdrav Luki

Starije sestre Paula i Klara ludjele su od brige gdje im je brat. Zvale su mamu Jasnu, koja je kod kuće pratila prijenos dočeka.

- Nazvala me Paula i rekla da ne znaju gdje je Pero. A ja njoj kažem da ga gledam na televiziji! Ona mi govori: "Mama, je l' se ti zezaš". Tek kad su dobile fotografije shvatile su da se ne šalim - rekla je Jasna.

U trenutku kad su pucale petarde i palile se baklje, Pero je sigurno koračao prema pozornici.

- Mogu reći da smo to od njega i očekivali. On je uvijek tako otvoren i sprijatelji se sa svima - rekla je Paula.

U kući obitelji Brcković zidovi su oblijepljeni s barem pet slika zagrljaja Pere i Luke. Mama Jasna govorila je kako je bila u šoku jer je sina čak tri godine slušala kako je Luka njegov prijatelj s kojim će se susresti.

- Njemu je Modrić sve. Sad mu se ostvario najveći san. Mi svaku večer imamo svoju molitvu. Nakon nje on uvijek poljubi Luku i kaže mu: "Luka, vidimo se". To nam je bio ritual svake večeri. Nismo ni sanjali da će na tako povijesnu večer naš Pero biti s njim - zaključila je mama Jasna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...