Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sjajna Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju na POI u Riju

None Foto: JASON CAIRNDUFF

Skakačica u dalj u kategoriji F20, osobe s intelektualnim poteškoćama u razvoju, Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju! Ristoski je poboljšala brončani rezultat iz Londona

Hrvatska predstavnica na Paraolimpijskim igrama u Riju Mikela Ristoski osvojila je novo hrvatsko odličje! Ristoski je u konkurenciji osoba s intelektualnim poteškoćama u razvoju - kategorija F20 - osvojila svoju drugu olimpijsku medalju u skoku u dalj, ovaj put zlatnog sjaja, sa skokom 5,79m što je njen novi osobni rekord.

Svjetska rekorderka u troskoku (11,67m) i zlatna sa zadnjeg Svjetskog prvenstva 2015. u Dohi je u Rio došla kao jedna od glavnih favoritkinja pošto je u glavnom gradu Katara osvojila srebro u skoku u dalj. Zadnje Paraolimpijske igre u Londonu 2012. Ristoski je bila brončana, a sada je ostvarila rezultat karijere osvojivši zlatnu medalju u Riju.

Ristoski je do zlata došla u četvrtoj seriji kada je skočila dalekih 5,67m što je bilo samo centimetar slabije od njenog osobnog rekorda. Do tog trenutka bila je druga iza Poljakinje Karoline Kucharczyk, koja je na kraju završila na drugom mjestu. Kucharczyk je inače svjetska rekorderka u skoku u dalj s rezultatom 6,09,m. Ristoski je u zadnjoj seriji potvrdila veliku pobjedu novim osobnim rekordom od dalekih 5,79m. Treća je bila Malezijka Siti Noor Radiah Ismail.

Hrvatska tako slavi novu olimpijsku medalju! Nakon Sandre Paović, Zorana Talića i Velimira Šandora, Mikela Ristoski osvojila je četvrtu hrvatsku medalju i drugu zlatnu na Paraolimpijskim igrama u Riju. Hrvatska sada ukupno ima 18 paraolimpijskih odličja u povijesti.

Rezultati skoka u dalj za žene u kategoriji F20:

 • Mikela Ristoski (HRV) - 5,79m
 • Karolina Kucharczyk (POL) - 5,55m
 • Siti Noor Radiah Ismail (MAL) - 5,20m
   
Komentari (29)
 • Bravo Mikela! Najjača pod pritiskom. A i stolnotenisačice ušle u finale kao i Vincetić kao četvrti. Bravo!

  15. 9. 2016,   16:56
 • Svaka medalja nosi trud i rad onoga tko ju nosi... I za svaku tu žrtvu i odricanje svakomu naklon. Čestitke i pohvala...

  15. 9. 2016,   17:42
 • svi sportaši, paraolimpijci zaslužuju medalje,...bravo curo, čestitke

  15. 9. 2016,   18:00