Obavijesti

Sport

Komentari 13

Sjajne vijesti iz Kanade: Srbić trećim rezultatom ušao u finale

Sjajne vijesti iz Kanade: Srbić trećim rezultatom ušao u finale
1

Tin Srbić imao je treći rezultat kvalifikacija u konju s hvataljkama na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu, dok je Filip Ude zauzeo neslavno deveto mjesto i bit će rezerva u finalu

VIDEO

U kvalifikacijama je bilo odlično, super sam se osjećao, išao sam svoju najjaču vježbu koju mogu izvesti i napravio sam možda i najbolje što sam ikada izveo u životu, izjavio je 21-godišnji hrvatski gimnastičar Tin Srbić koji je s trećim rezultatom kvalifikacija izborio mjesto u nedjeljnom finalu natjecanja na preči na Svjetskom prvenstvu u Montrealu.

Ispred člana zagrebačkog Hrvatskog sokola nakon dvodnevnih kvalifikacija našli su se samo jedan od najboljih prečaša svih vremena Nizozemac Epke Zonderland te aktualni europski prvak Švicarac Pablo Braegger.

- Kad sam vidio ocjenu, iskreno, nisam bio baš zadovoljan, jer sam mislio da sam zaslužio veću, ali onda sam poslije shvatio da suci imaju takav kriterij, da strože sude i shvatio sam da je to dosta visoka ocjena. Znao sam da ne može puno ljudi poslije mene to dostići, ali u grupi poslije nas bilo je Japanaca, Kineza, Rusa, Talijana, nisam znao kako će to završiti. Ali kad su svi prošli, a ja i dalje ostao drugi, znao sam da je već gotovo, da sam sigurno u finalu - izjavio je Tin Srbić nakon svog sjajnog premijernog nastupa na svjetskim prvenstvima.

- Jako sam zadovoljan. Nisam očekivao da ću se kao treći plasirati u finale na SP-u i to mom prvom. Jako sam ponosan. U nedjelju u finalu samo želim ponoviti ovo što sam napravio u kvalifikacijama, tako dobru vježbu i nadam se da će to biti dovoljno dobro. Neću sad prognozirati neki rezultat, samo želim odraditi svoje, ovako kao u kvalifikacijama - zaključio je Tin pred nedjeljno finale koje će biti na programu u razdoblju od 19 do 22 sata po hrvatskom vremenu.

Naš drugi kvalifikant na preči, finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva, Anton Kovačević, zbog padova na Tkačevima skupio je tek 9,866 bodova i bio 117. među 124 gimnastičara na preči.

Trostruki hrvatski olimpijac i viceprvak svijeta 2014. godine, Filip Ude, zauzeo je 9. mjesto (14,400) u kvalifikacijama na svom devetom SP-u i prva je rezerva za subotnje finale konja.

- Išao sam vježbu sa startom od 6,0, nešto lakšu, bez Busnarija, dobro sam je odradio, ali saskok sam mogao bolje. Da sam to uspio, bio bi sigurno u finalu, ocjena bi bila 4-5 desetinki veća. Ali nisam razočaran, potvrdio sam da sam i dalje u top 10, pokazao sam da i dalje vrijedim - rekao je Ude.

Još jedan debitant, 19-godišnji Jakov Vlahek sa 14,133 bodova zauzeo je 16. mjesto među 132 vježbača na konju s hvataljkama, dok je Robert Seligman zbog pada na novom elementu Roth završio kao 33. (13,533).

- Vlahek je odlično odradio svoj posao, dao je svoj maksimum, sve što zna, baš kao i Tin Srbić. Ti mladi dečki pokazali su kakvu budućnost ima hrvatska gimnastika. Seligman je, nažalost, pao u posljednjoj trećini vježbe, iako je do tog dijela izveo možda i svoju najbolju vježbu ikada na natjecanjima - prokomentirao je hrvatski izbornik Vladimir Mađarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani