Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sjajni Šarić trpao, a Zubac i Clippersi osigurali doigravanje

Sjajni Šarić trpao, a Zubac i Clippersi osigurali doigravanje
1

Derbi večeri igran je u Milwaukeeju gdje su domaći Bucksi potvrdili status prve momčadi čitave lige 108-94 pobjedom protiv Houston Rocketsa. Bio je to i dvoboj dva igrača koji se bore za nagradu MVP-a lige...

VIDEO

Košarkaši Los Angeles Clippersa postali su peta momčad u Zapadnoj konferenciji NBA lige koja je i teoretski osigurala nastup u doigravanju i to dva tjedna prije završetka ligaškog dijela sezona 122-111 gostujućom pobjedom protiv Minnesota Timberwolvesa

NBA: Los Angeles Clippers at Minnesota Timberwolves

Iako je od dvojice hrvatskih igrača u tom susretu bolji učinak imao Dario Šarić koji je za domaće u 27 minuta postigao 18 koševa (šut za dva 5-7, trica 2-3, slobodna bacanja 2-2) uz pet skokova i po jednu asistenciju i osvojenu loptu, više razloga za zadovoljstvo imao je Ivica Zubac koji je u pobjedu gostiju za 20 minuta ugradio osam poena (šut za dva 4-5), šest skokova, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu.

NBA: Minnesota Timberwolves at Houston Rockets

Goste je do šeste uzastopne pobjede, a ukupno 45. u sezoni vodio Danilo Gallinari sa 25 ubačaja i 10 skokova, Lou Williams je s klupe dodao 20. Kod domaćih su najučinkovitiji bili Karl-Anthony Towns sa 24 koša i 13 skokova te Andrew Wiggins sa 22 pogotka.

Clippersi su s omjerom 45-30 trenutačno peti sastav Zapada, dok su Wolvesi sa 33-41 10. na Zapadu te neće vidjeti doigravanje.

Derbi večeri igran je u Milwaukeeju gdje su domaći Bucksi potvrdili status prve momčadi čitave lige 108-94 pobjedom protiv Houston Rocketsa. Odličan je u domaćem sastavu bio branič Eric Bledsoe sa 23 koša, Giannis Antetokounmpo je dodao 19 uz 14 skokova, dok je goste predvodio James Harden sa 23 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

NBA: Houston Rockets at Milwaukee Bucks

S omjerom 56-19 Bucksi su sve bliže osiguranju statusa prvog nositelja Istoka, dok su Rocketsi pali na četvrto mjesto Zapada sa 47-28.

Denver Nuggetsi poravnali su se s Golden State Warriorsima na prvom mjestu Zapada 95-92 domaćom pobjedom protiv Detroit Pistonsa u utakmici u kojoj su umalo prokockali 27 koševa prednosti (66-39) koliko su imali na poluvremenu. Gosti su se u posljednjoj četvrtini vratili u utakmicu te je Blake Griffin imao otvoreni šut za tricu kojom bi odveo susret u produžetak, no lopta je udarila u prvi obruč. Jamal Murray je sa 33 ubačaja bio najučinkovitiji kod Nuggetsa, Nikola Jokić je dodao 23 uz 15 skokova za pobjednike, dok su kod gostiju najbolji bili Griffin sa 29 poena i 15 skokova te Andre Drummond sa 13 koševa i 17 skokova.

Nuggetsi su ovim uspjehom stigli do 50. pobjede u sezoni te s omjerom 50-23 dijele prvo mjesto Zapada s Warriorsima, dok su Pistonsi s omjerom 37-37 trenutačno sedma momčad Istoka.

U izravnom dvoboju za prvo mjesto skupine Southeast i osmo mjesto Istoka, posljednje koje vodi u doigravanje, Orlando Magic je kao gost svladao Miami Heat sa 104-99 i tako upropastio proslavu umirovljenja dresa Chrisa Bosha. Do šeste uzastopne pobjede Magic je predvodio crnogorski centar Nikola Vučević sa 24 pogotka i 16 skokova, Jonathan Isaac je dodao 19, dok Heatu nije pomoglo 26 ubačaja Diona Waitersa te još jedna odlična predstava veterana Dwyanea Wadea koji je postigao 22 koša uz po sedam skokova i asistencija.

NBA: Orlando Magic at Miami Heat

Orlando je sada osmi na Istoku sa 37-38, dok je Miami pao na deveto mjesto sa 36-38.

Charlotte Hornetsi nastavili su seriju pobjeda u neizvjesnim završnicama svladavši San Antonio Spurse sa 125-116 nakon produžetka. Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda Hornetsa kod kojih je Kemba Walker bio nadomak "triple-double" učinka sa 38 poena, 11 asistencija i 9 skokova, Dwayne Bacon je dodao učinak karijere sa 24, dok su kod gostiju najučinkovitiji bili DeMar DeRozan sa 30 ubačaja i LaMarcus Aldridge sa 20 pogodaka i 15 skokova.

NBA: Orlando Magic at Miami Heat

Hornetsi se s omjerom 35-39 i dalje nadaju ulasku u doigravanje na Istoku, dok su Spursi sa 43-32 pali na osmo mjesto Zapada.

Plasman u doigravanje u utorak su osigurali i Boston Celticsi kao peta momčad s Istoka kojoj je to uspjelo i to 116-106 pobjedom na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa. Jason Tatum i Marcus Smart ubacili su po 21 za Celticse, dok je Collin Sexton sa 24 poena bio prvo ime kod Cavsa kod kojih je Ante Toni Žižić ostao na klupi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka