Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajni vaterpolisti: Prvaci smo, a Zadranima najveća egzotika

Sjajni vaterpolisti: Prvaci smo, a Zadranima najveća egzotika
1

ZADARSKI TALENTI Razbili su Jug, Mladost i Primorje. Mlađi pioniri Zadra osvojili su titulu prvaka Hrvatske i okrunili sjajan rad u mlađim uzrasnim kategorijama. Ali seniori ne stoje najbolje

VIDEO

Jug su razbili pet golova razlike, Mladost šest, a Primorje u finalu čak 12! Vaterpolisti Zadra 1952 do 12 godina u Šibeniku su osvojili prvi državni naslov u povijesti kluba u bilo kojoj kategoriji.

- Zadar ima jako dobru školu vaterpola i dobre uvjete. Solaris je bio treći. Manje vaterpolske sredine vraćaju se u život - rekao nam je dopredsjednik Hrvatskoga vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Malo čudo: Zadarska djeca su prvaci ispred Juga i Mladosti...
Malo čudo: Zadarska djeca su prvaci ispred Juga i Mladosti...

Savez puno radi upravo s mlađim kategorijama, koje okuplja na kampovima. Poziva i trenere iz brojnih klubova, osobito iz slabije razvijenih sredina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pomažemo koliko možemo, organizacijski i financijski. Naravno da klubovi moraju imati svoju organizaciju, gradovi im moraju pomoći. Savez nema ni na jednoj stavci proračuna pomoć klubovima, ali im svejedno pomaže. Suradnja postoji na više razina u stručnom smislu. Imamo trenere koji su na usluzi klubovima, organiziramo kampove za djecu od 12 do 14 godina gdje dolazi velik broj djece - rekao je Bukić i dodao:

- Baš će ova kategorija od 12 godina imati reprezentativni kamp gdje će biti 60-ak djece iz cijele Hrvatske, uz desetak trenera. Želimo da klubovi pošalju svoje trenere, organiziramo seminare za njih. Lani smo uveli i natjecanje za djecu do 11 godina, ove godine imali 20 momčadi na završnom turniru za djecu do 12 godina. Uspjeh hrvatskih reprezentacija afirmira vaterpolo kao sport. Godinama radimo i na tome da se utakmice naše seniorske reprezentacije igraju u manjim sredinama: Sisku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Zadru, Varaždinu...

Nade VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske 🥇

Objavljuje HRT - Radio ZadarNedjelja, 7. travnja 2019.

Zadar je sredina kojoj će ovaj rezultat mladih momaka dati novi zamah ideji da se vaterpolo u tom gradu digne na još višu razinu.

- Djeca su naviknula igrati u velikom društvu, baš je ova generacija lani igrala finale s POŠK-om. Ali nitko u klubu nije očekivao da ćemo tako uvjerljivo osvojiti naslov. Valjda se to dogodi kad se nama sve posloži, a protivniku baš i ne. Na kraju to nije takva dominacija kako rezultat to sugerira - kaže nam Goran Jovančević, trener seniora i glavni operativac.

Mlađim kategorijama Zadrani pune i seniorsku ekipu, koja igra u drugoj regionalnoj ligi.

- Seniori su u povojima, sačinjavaju ih 90 posto naših momaka 16-20 godina. Među njima je šest, sedam reprezentativaca u svojim kategorijama, izrazito mladih i jako perspektivnih. Ukupno imamo 12-13 igrača u reprezentacijama, ne računajući kampove koji se organiziraju za mlade nade.

Emocije 🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇

Objavljuje HRT - Radio ZadarPonedjeljak, 8. travnja 2019.

Za veći iskorak neophodna je podrška sponzora i grada.

- Napravili smo dobar temelj u školi koja će sigurno izbacivati igrače za seniorski vaterpolo, ali s financijama teško izlazimo na kraj. Praktički ne postoji budžet za prvu momčad. Ako se to ne promijeni, teško će nam seniori igrati prvu ligu. A to će onda utjecati i na mlađe kategorije, to dovodi u prosječnost. Bez financijskih sredstava nema budućnosti - istaknuo je Jovančević.

Zadrani pariraju većim sredinama u kategoriji djece, ali teško im se probijati kasnije, kad talent nije sve što odlučuje pobjednika.

- Naši su seniori prije devet godina igrali prvo finale u kategoriji nada, postoji kontinuitet. Ali ne možemo se mjeriti s drugim sredinama u kojima je vaterpolo jako prisutan. Mi smo najveća egzotika u Zadru, a prepoznaju nas drugdje, gdje god dođemo. Bez obzira na to što nas grad podržava u okviru svojih mogućnosti, za nešto više teško je bez sponzora. Oni su imaginarna vrsta, tako je to u cijelom hrvatskom sportu, osim u većim centrima - kaže Jovančević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića