Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sjećanje na Chape: Prošla je godina puna suza, patnje, tuge

Sjećanje na Chape: Prošla je godina puna suza, patnje, tuge
6

Tog 28. studenoga 2016. brazilska je momčad letjela na utakmicu u Kolumbiju, pilot je ostao bez goriva, avion se srušio, a život je izgubilo 71 putnik, među kojima novinari, nogometaši, članovi kluba, posada...

VIDEO

Danas se obilježava godišnjica ponajveće tragedije u povijesti sporta, kada se 28. studenoga 2016. srušio zrakoplov s nogometašima Chapecoensea, koji su putovali na utakmicu Cope Sudamericama protiv Atlético Nacionala.

Podsjećamo na tragediju koja je potresla svijet.

Tog 28. studenoga 2016. u 22.15 po kolumbijskom vremenu zrakoplov na letu 2933 de LaMia (LMI2933) srušio se na Cerro Gordo, planini u La Uniónu, pet minuta udaljenom od zračne luke José María Córdova u Medellínu.

Prema brazilskim pravilima, čarterski let smije biti samo u zrakoplovu kompanije države polaska ili dolaska, zato je Chapecoense morao stati u bolivijskom Santa Cruzu, da presjeda. Udaljenost leta bila je 2983 kilometra, za što je trebalo 4 sata i 22 minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako su se približavali odredištu i već počeli slijetanje, alarm je oglasio da imaju još 20 minuta prije nestanka goriva.

U to je vrijeme kontrola leta odobrila slijetanje na autocesti 01, no pilot je tražio još ranije slijetanje. Motor broj 3 se ugasio, potom i broj 4, a to piloti nisu prijavili kontroli.

Nekoliko minuta kasnije došlo je i posljednje upozorenje kad se ugasio motor 2, a potom i broj 1, kada je pilot to prijavio... i bilo je to posljednje što se čulo od njega.

Poginula je 71 osoba, a preživjeli su jedino nogometaši Alan Ruschel, Jakson Follmann i Neto, novinar Rafael Henzel, te članovi posade Ximena Suárez i Erwin Tumiri. Preživjeli nogometaši čak su se vratili u klub, Follmann je igrao i s protezom jer mu je amputirana potkoljenica.

Klubovi diljem Brazila, ali i nekih drugih država, nudili su Chapecoenseu igrače besplatno, mnogi i novčanu pomoć, a Barcelona ih je ugostila u prijateljskoj utakmici.

Atletico Nacional, nesuđeni suparnik u finalu Cope, prepustio im je taj trofej.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet