Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istraga: Najbolji ruski strijelac optužen za korištenje dopinga?

None Foto: FABRIZIO BENSCH

Naime, njegov otac Dimitri je novinaru ruskog lista Sport Weekend rekao kako je njegov sin koristio zabranjeni hormon rasta kako bi se što brže oporavio od ozljede koju je vukao gotovo šest mjeseci...

Nakon što je Rusija uvjerljivo prošla skupinu i senzacionalno izbacila Španjolsku nakon penala u osmini finala, doping skandal potresao je "Zbornaju".

Glavna perjanica Rusa i njihov najbolji strijelac uz Dzjubu na ovome Mundijalu, Denis Čerišev, optužen je za dopingiranje i to od - vlastitog oca! Naime, njegov otac Dimitri je novinaru ruskog lista Sport Weekend rekao kako je njegov sin koristio zabranjeni hormon rasta kako bi se što brže oporavio od ozljede koja ga je udaljila s terena na šest mjeseci. Hormon rasta je već par godina zabranjen u upotrebi kod sportaša, a povećava sintezu proteina što pomaže bržem zacjeljivanju ozljeda.

Iz ruskog nogometnog saveza odmah su optužili novinara da je pogrešno protumačio izjave nogometaševa oca te objavili kako je igrač koristio injekciju plazme bogate s trombocitima u svome klubu uz nadležnost liječničkog tima ruske reprezentacije, koja je legalna i dolazi do bržeg oporavljanja tkiva. Što znači da također sadrži faktor rasta, no nije produktivna u toj količini koliko i hormon rasta.

Poslije su iz Sport Weekenda izjavili kako nisu htjeli tvrditi da je riječ o hormonu rasta, nego da je njegov otac koristio i pojam faktor rasta kojeg sadrže i trombociti.

Istražiteljima Ruske antidopinške agencije ova vijest je bila dovoljna da odmah započnu postupak sa istragom na koji način se Čerišev liječio od ozljede i je li sve legalno.

Čerišev, koji trenutno igra za Villarreal, je na ovome Mundijalu postigao tri gola te je uz Artema Dzjubu njihov najbolji strijelac...

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Komentari (44)
  • Odlično! Svaki skandal kod Rusina je dobro došao.

    3. 7. 2018,   20:46
  • Jak skandal. Vjerojatno je koristio ono što su mu preporučili klupski doktora. Od svih Rusa koji igraju u Rusiji, na doping testu je pao onaj koji igra u Španjolskoj, kako da ne.

    3. 7. 2018,   20:41
  • a jel vi isto vjerujete zutilu.. i da je ovo istina ma mora da ce usred rusije na svjetskom prvenstvu najboljem igracu ruske reprezentacije zabraniti nastup u cetvrtfinalu.. pa ti kaj rade doping test zivi nebi izasli.. putin je tamo sef a ne neki tulipan

    3. 7. 2018,   21:03