Obavijesti

Sport

Komentari 77

Skandal! Namještena utakmica PSG-a i Zvezde u Ligi prvaka?!

Skandal! Namještena utakmica PSG-a i Zvezde u Ligi prvaka?!
14

L'Equipe piše kako Uefa ima čvrste sumnje da je rezultat utakmice PSG - Crvena zvezda bio namješten. Navodno je djelatnik Zvezde htio uplatiti pet milijuna eura da će biti pet razlike za PSG. Završilo je 6-1...

VIDEO

Uefa je upozorila francuske vlasti na moguću namještaljku na utakmici koju su početkom listopada odigrali PSG i Crvena zvezda u Ligi prvaka, piše L'Equipe. 

Francuski list tvrdi kako Uefa ima čvrste sumnje da je rezultat utakmice Paris Saint-Germaina i Crvene zvezde početkom listopada bio namješten! Iz Nyona je francuskom državnom odvjetništvu stigla informacija da istraže slučaj, a za to su, piše L'Equipe, znali samo predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin i njemu najbliži ljudi.

Navodno je neimenovani djelatnik Crvene zvezde, za kojeg L'Equipe piše da je visokopozicioniran u klubu, htio staviti pet milijuna eura da će utakmica završiti pet razlike za PSG. Završilo je 6-1 za Parižane. Dojava o mogućoj namještaljki na Parku prinčeva stigla je od izvora koji Uefa smatra vjerodostojnim, dodaje ugledni L'Equipe..

Francuske vlasti pokrenule su istragu.

Uefa se o ovom slučaju tek kratko oglasila:

- Nikad ne komentiramo potencijalne istrage ili one koje traju, a koje se odnose na moguće namještanje kako ne bismo kompromitirali proces istrage - kažu iz Uefe.

Kako je tekao rezultat:

Neymar je otvorio golijadu na Parku prinčeva s dva gola u dvije minute (20' i 22' minuta). Cavani je pogodio za 3-0 u 37. minuti da bi Di Maria zabio za 4-0 u 41. minuti i tim rezultatom završilo je prvo poluvrijeme. Mbappe je pogodio za 5-0 u 70. minuti, a Zvezda je zabila četiri minute kasnije preko Marina. Konačnih 6-1 postavi je Neymar u 81. minuti svojim trećim golom na utakmici.

Zvezda: Ove optužbe su gnjusne!

Nakon objave uglednog L'Equipea, javili su se iz Crvene zvezde,

Srpski klub objavio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Crvena zvezda s najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje pisanje L'Equipea vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Paris Saint-Germain - Crvena zvezda i umiješanosti bilo koga iz Crvene zvezde u eventualne nečasne radnje. 

Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato nogometni klub Crvena zvezda inzistira kod Uefe i nadležnih istražnih organa u Srbiji da istraže ove sumnje do kraja i da se dođe do istine.

Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko su napredovali da je nemoguće da ovaj eventualan slučaj ostane nerazriješen. Klub očekuje da se do istine o svemu ovome dođe u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja u umiješanost bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje.

PSG: Zaprepašteni smo

Nakon Zvezde oglasio se i PSG.

- S velikim čuđenjem i zaprepaštenjem smo čuli tu informaciju. Ni u jednom trenutku ni jedan član našega kluba nije zatražen da razgovara o stvarima izuzev uobičajenih o organizaciji utakmice i protokolu. PSG se drži osnovnih načela sporta, integriteta natjecanja i ograđuje se od svih radnji koje to dovode u pitanje - kažu iz PSG-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe