Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Paović: Izdali su me, mislili su da izmišljam, neću više igrati!

None Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

Zbog nepomirljivih razlika s trenericom Mirelom Šikoronjom moram otići. Osjećam se izdanom i ne postoji nikakva šansa da promijenim mišljenje, rekla je naša uspješna paraolimpijka Sandra Paović

Osvajačica zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, stolnotenisačica Sandra Paović (34) u utorak je na konferenciji za medije nakon povratka sa Svjetskog ekipnog prvenstva za osobe s invaliditetom u Bratislavi na kojemu je s Mirjanom Lučić osvojila brončano odličje, najavila završetak svoje sportske karijere, a kao razlog je navela "nepomirljive razlike" s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom.

- Jako mi je teško, tužna sam i razočarana što na ovakav način završavam svoju sportsku karijeru. Mogla sam još dati hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentaciji za osobe s invaliditetom, ali vrijeme je da odem zbog nepomirljivih razlika s trenericom Mirelom Šikoronjom. Osjećam se izdanom i ne postoji nikakva šansa da promijenim mišljenje - izjavila je Paović i pojasnila:

- Četiri godine nastupam za reprezentaciju osoba s invaliditetom, a u te četiri godine trenerica Šikoronja i izbornik Emil Gubica sa mnom nisu napravili niti jedan singl-trening. Na stranu to što ja imam svoju privatnu trenericu, ali kada uvijek trenirate s istom osobom tada uđete u kolotečinu i ne znate radile li sve kako treba. Zato sam tražila savjet od njih trebam li što promijeniti, ali ga nisam dobila. Već sam ranije upozoravala da sam nezadovoljna s mnogo stvari, ali iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora me nisu slušali, mislili su da izmišljam. Dok sam bila zdrava sportašica uvijek sam davala sve od sebe, bila sam borac i znala sam ulaziti u svađe s trenerom Nevenom Cegnarom, ali sam znala da će on biti uz mene kada će biti najpotrebnije. Sada to nije bio slučaj, ovo što sam doživjela je izdaja i grozno mi je što na ovakav način moram završiti karijeru.

Paović je do medalje u Bratislavi stigla u konkurenciji sportaša sa stupnjem oštećenja 9 i 10, što je najmanji stupanj oštećenja, dok je njezina kategorija 6, odnosno najveći stupanj oštećenja.

Njezina partnerica u Bratislavi Mirjana Lučić imala je samo riječi hvale na način na koji je Paović odigrala turnir.

- Jako puno sam trenirala za svoju prvu medalju s velikih natjecanja, ali bez Sandre ne bih ju mogla osvojiti. Beskrajno sam joj zahvalna - kazala je Lučić.

Objava završetka karijere Sandre Paović zasjenio je ostale hrvatske stolnotenisače koji su se iz Bratislave vratili s odličjima, Anđela Mužinić i Helena Dretar-Karić su nakon srebra u Riju osvojile još jedno srebro i u Bratislavi, dok su srebro osvojili i Pavao Jozić i Vjeko Gligorović.  

Mužinić i Dretar-Karić zajedno igraju u konkurenciji parova već šest godina, a u Bratislavi su se nadale zlatnom odličju.

- Pikirale smo na zlato, ali nije bilo lako doći niti do srebra. Ponosna sam na sebe i svoju partnericu - izjavila je Dretar-Karić.

- Dale smo sve od sebe, ali niti to nije bilo dovoljno za zlato - dodala je Mužinić.

Iskusni Gligorović i mladi Jozić  u Bratislavi su bili postavljeni za četvrte nositelje, ali su uz veliku borbenost stigli do srebrne medalje.

- Pobijedili smo objektivno jače protivnike, svjetske prvake i olimpijske pobjednike i na kraju zasluženo osvojili srebro - smatra Jozić

- Znali smo da imamo dobre šanse za medalju, ali već u četvrtfinalu smo imali težak meč protiv Nijemaca, a onda smo u polufinalu odličnim nastupima u pojedinačnim mečevima uspjeli svladati i Engleze. U finalu više nismo imali snage - rekao je Gligorović.

Komentari (37)
  • Sandra nemoj molimo te, ne odustaj ping pong je tvoja ljubav....ponosni smo na sve što si napravila...ne odustaj ...nije vrijedno, bit će ti žao...a mišljenje se uvijek može promjeniti za tvoju dobrobit...možeš još puno dati :))) sramota za sport, ako se ovo dogodi...samo hrabro naprijed..tvoj talent, snaga i um su nepobjedivi

    23. 5. 2017,   13:29
  • Do ovoga je moralo doći no Sandra je jedina osoba koja je trebala i imala pravo potegnuti ovo pitanje. S čitateljima bih podijelio još jednu činjenicu a ne naklapanje i rekla-kazala.. Dotična Mirela Šikoronja uopće ne radi s Sandrom,ne pita za nju, spopčitava i oblajava a iznimno je drska i gleda svoju korist , kako zasluzenu tako i nezasluzenu.Naime,po osvajanju svj. prvenstva i olimp. stolnot.savez je od države i HSS a dobio izvjesni iznos novca koji su trebali podijeliti na način da zasluzeno osvajačici Sandri pripadne najveći , ponavljam zasluzeni dio, a ostatak se trebao podijeliti izmedju fiz terapeuta, predsj saveza(invalida) te njene trenerice Nataše Skočilović i dotične Mirele..Ovim putem ću vas upoznati s načinom podjele koja se dogodila.Mireli Šik.koja je u vrhu samoga saveza(tajnica) pripalo je cca 120.000,00 kn( a bitno je to da uopće nije radila s tom istom Sandrom niti jednoga dana) pa se postavlja pitanje zasluge i razloga dobivanja ovoga iznosa, dok je Sandrina trenerica dobila PETEROSTRUKO manji iznos kao i ostali članovi stozera koji s Sandrom mukotrpno rade svaki dan. Sandra je s time upoznata i sa svoje strane je urigirala no kako od "glave riba smrdi" predsj.saveza i sam savez ništa nisu napravili .. Uz sve što je Sandra danas navela, mislim da je lako zaključiti o kakvoj se to osobi radi i postavlja se pitanje mjerodavnima( predsj HOO a, HSTS-a, Uriha i dr.) a i samom gradonačelniku...Što ta osoba tamo radi i za što je plačena?

    23. 5. 2017,   14:00
  • Sandra je ziva legenda zenskog stolnog tenisa u RH.Sjecam je se jos kao djevojcice kad je svaki dan pjesacila na treninge i nizala uspjehe.Onda je dosla ona strasna nesreca,ali Sandra je svojom upornoscu,voljom i sportskim duhom i to pregrmila i nastavila nizati uspjehe.Sandra naklon do poda!Pozdrav od znas vec koga!!!

    23. 5. 2017,   14:21