Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skandal u Americi: Liječnik je zlostavljao i zlatnu olimpijku...

None Foto: Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL

Više me nije strah ispričati svoju priču. I ja sam jedna od brojnih osoba koje je seksualno zlostavljao Larry Nassar, napisala je najbolja američka gimnastičarka Simone Biles (20)

Američka gimnastička zvijezda Simone Biles, četverostruka olimpijska pobjednica, priključila se listi sportašica koje tvrde da ih je seksualno zlostavljao Larry Nassar, bivši sportski liječnik.

- Većina vas me poznaje kao mladu, sretnu ženu, nasmiješenu i punu života - napisala je 20-godišnja Simone Biles na Twitteru.

- Međutim, nedavno sam se osjetila ranjenom i što sam više pokušava utišati glas u svojoj glavi, on je više odzvanjao. Više me nije strah ispričati svoju priču.

- I ja sam jedna od brojnih osoba koje je seksualno zlostavljao Larry Nassar - dodala je Biles koja je na OI-ju u Riju osvojila zlato u ekipnom dijelu te pojedinačno zlato u konju s hvataljkama, na parteru i u višeboju te ima deset naslova sa svjetskih prvenstava. 

Larry Nassar (54), koji je početkom prosinca osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, u siječnju će sjesti na optuženičku klupu u slučaju optužbi za seksualno zlostavljanje.

Prijeti mu doživotna zatvorska kazna s obzirom da je protiv njega podignuto više od stotinu optužbi za seksualno zlostavljanje od strane mladih djevojaka među kojima su brojne sportašice. 

Nassar je ušao u liječnički tim gimnastičke reprezentacije SAD-a 1986., a onda je postao liječnički koordinator deset godina kasnije i na toj je dužnosti ostao do 2015.

Paralelno je od 1997. godine radio i na sportskoj klinici Sveučilišta Michigan (MSU).

Njegove žrtve su imale manje od 15 godina kada ih je zlostavljao u razdoblju od 1998. do 2015. Osim Simone Biles, još su tri osvajačice olimpijskog zlata Aly Raisman, McKayla Maroney i Gabby Douglas priznale da ih je Nassar zlostavljao. 

Komentari (6)
  • Do sada su hvatali komuniste a sada hvataju sexualne prijestupnike uskoro se tamo neće smjeti više ni ševiti.

    20. 1. 2018,   12:50
  • Ma u ovoj Americi uvijek netko zlostavljan, dosadni su.. posle j nema k

    16. 1. 2018,   17:25
  • Nije pedofil onaj kojeg zanimaju 13-14-15-16 godišnjakinje več sitna djecado 5,6 godina.

    20. 1. 2018,   12:48