Obavijesti

Sport

Komentari 3

Škarice za suca: Leon Benko planirao šut zbog Trampusa...

Škarice za suca: Leon Benko planirao šut zbog Trampusa...
5

VEĆ MU PONIŠTIO Nakon što je zabio eurogol škaricama kakav se rijetko viđa, Benko je otrčao sucu Trampusu. On mu je prije pet godina poništio gol škaricama...

VIDEO

Ušavši na travnjak u Kranjčevićevoj ulici i vidjevši suca Danijela Trampusa, Leon Benko imao je jednu želju - zabiti gol škaricama. Dugo je čekao, nije baš bilo prilike. A onda je dvadesetak minuta prije kraja utakmice Zagreba i Slaven Belupa Bagarić na lijevoj strani primio loptu. Leon Benko stajao je u šesnaestercu moleći da mu ovaj centrira... Vidjevši loptu iznad glave, napravio je škarice i zabio eurogol! Kakav se rijetko viđa.

- Prije četiri ili pet godina, dok sam igrao u Varteksu, također sam zabio gol škaricama. Uh, te su bile odlične. Bile su iz veće udaljenosti. Stajao sam na vrhu šesnaesterca i pogodio u rašlje. No sudac Trampus prišao mi je i poništio gol. Nisam imao pojma o čemu je bila riječ. Ni sad ne znam je li sudio zaleđe ili prekršaj, no na kraju se ispostavilo da je gol bio apsolutno regularan. Niti je bilo zaleđa niti prekršaja. Poništio mi je čisti gol - ispričao je u dahu Leon Benko.

No škarice u Kranjčevićevoj sudac Trampus ovaj put nije poništio. Bilo je to malo remek-djelo, najljepši gol kola, a vrlo vjerojatno i među najboljim potezima ove sezone u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Nakon završetka utakmice Benko nije otrčao sa suigračima prema svlačionici, tražio je pogledom suca Trampusa. I otišao do njega.

- Čim je odsvirao kraj utakmice, rekao sam mu da je on glavni razlog zašto sam napravio škarice - kaže Benko.

Nije zaboravio podsjetiti Trampusa na događaje prije pet godina.

- Podsjetio sam ga i pitao sjeća li se mojih škarica u dresu Varteksa. Naravno da se sjetio. Rekao mi je da je poništio gol i da mu je jako žao zbog toga, ali kako se tad baš nije najbolje snašao. Zbog toga mi je posebno drago - rekao je Leon Benko.

Ove je sezone u dresu Slaven Belupa u 11 nastupa zabio sedam golova.

Veliki doprinos sjajnoj igri u drugom dijelu dao je i trener Roy Ferenčina. U poluvremenu je “poludio” na igrače i “natjerao” ih da igraju kako znaju.

- Bolje da vam ne kažem kako sam ih razbudio i što sam sve rekao. Sve je letjelo - rekao je Roy Ferenčina.

Ovaj put nije, kao u Lokomotivi, upotrijebljena bejzbol-palica.

- A, ne, ovaj put nije bilo palice - zaključio je kroz smijeh trener Slaven Belupa.

Jelavićeve škarice proglašene najljepšim golom ove sezone

Jelavićev gol su najljepšim ove sezone proglasili sami igrači, točnije Udruga profesionalnih nogometaša Škotske. Hrvatski reprezentativac zabio je za pobjedu Rangersa protiv Aberdeena, velikog rivala.

- Ovo je tek početak, imam još mnogo spremnih majstorija. Sad me svi slave i hvale, ali tek slijede najvažnije utakmice u sezoni. Umoran sam, ali spašavaju me masaže - rekao je Nikica Jelavić.

Gol je zabio s oko 14 metara.

Dražan je bio kralj škarica

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti bio je pokojni Dražan Jerković. U dresu Dinama u 300 nastupa zabio je 315 golova, a na Svjetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine bio je proglašen najboljim strijelcem. Bio je majstor škarica.

Rooney kao sjajni Pele

U derbiju gradskih rivala iz Manchestera rezultat je bio 1-1. Igrala se 78. minuta, a napadač Uniteda Wayne Rooney zabio je tad gol škaricama s gotovo 15 metara. Neodoljivo je podsjetio na Peleov gol iz kultnog filma “Bijeg u pobjedu”.

Rivaldo za spas Barce

Jedne od najpoznatijih škarica su Rivaldove u Barci. Bilo je to 2001. Barca i Valencia odlučivali su tko će u Ligu prvaka. Minutu prije kraja bilo je 2-2, a Rivaldo je podignuo loptu i sa 16 metara zabio gol škaricama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica