Obavijesti

Sport

Komentari 15

Skelin: Znam da rezultat nije dobar, no mi baš nemamo sreće

Skelin: Znam da rezultat nije dobar, no mi baš nemamo sreće
1

Ne bježim od odgovornosti, nisam bezgrešan i radim ih. Morate shvatiti da ima previše okolnosti. Previše ozljeda imamo, Stipčević i Popović recimo... Imamo problema sa otkazima, rekao je izbornik poslije pobjede

VIDEO

Slomili smo teškom mukom Nizozemsku u Zadru 82-78 i tako ostali u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kini.

Opet je to bilo mučenje, no poslije šoka protiv Rumunjske u petak samo nam je pobjeda bila bitna.

Hrvatska uz puno muke dobila Nizozemce i ostala u igri za SP
Hrvatska uz puno muke dobila Nizozemce i ostala u igri za SP

Izbornik Ivica Skelin tako je u četvrtoj utakmici upisao svoje prvo slavlje.

- Nikako da prelomimo utakmicu. U trećoj četvrtini smo izgubili ritam i opet smo se digli na deset razlike. Glupo je kazati, ali čitave kvalifikacije nemamo baš sreće - rekao je izbornik Skelin poslije pobjede. Detektirao je potom i jedan od problema reprezentacije - rekao je pa nastavio:

- Mislim da definitivno jedna stvar mora biti jasna mladićima! To je da moramo biti koncentriraniji nego što smo mi bili u petak i ponedjeljak.

Analizirao je trenutke odluke.

- Skok je danas bio ključ i svaki put kad smo imali skok, imali smo igri. Imali smo period koji nismo iskontrolirali. Ne ovisimo sami o sebi, o Talijanima kako će proći u gostima i hoće li oni to dobiti. Smatram da reprezentacija obje utakmice mora ići na pobjedu i to nije nedostižno - rekao je.

Hrvatska je u ponedjeljak ubacila 13 trica iz 23 pokušaja, no imala je i 11 promašenih slobodnih bacanja.

- A što kazat? Falimo penal kad je najbitnije... Mislim da definitivno jedna stvar mora biti jasna mladićima, to je da moramo biti koncentriraniji nego što smo bili. Tako je bilo prije i sada, danas smo se malo opustili - smatra.

O svojoj poziciji rekao je sljedeće:

- Znate da je moj ciklus završen, sve karte su na stolu, svjestan sam na rezultat nije dobar. Ja sam najodgovorniji. Žao mi je utakmice u petak i utakmice u Nizozemskoj koju smo imali.

Da li bi napravio što drugačije?

- Bih, drugačije bi nešto uradio. Ne bježim od odgovornosti, nisam bezgrešan i radim ih. Morate shvatiti da ima previše okolnosti. Previše ozljeda imamo, Stipčević i Popović recimo... Imamo problema sa otkazima, ovaj put i ne toliko, ali na prvom ciklusu su nam falila tri, četiri igrača. Stalno se krpamo, to je nekompletna reprezentacija i teško je postići maksimalan rezultat.

Istaknuo je mladog Karla Uljarevića kao pozitivnu stvar u svom mandatu.

- Ponosan sam što je Uljarević ušao u reprezentaciju, on je nama sad prvi playmaker!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...