Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skender: Što trebamo? Zabiti jedan gol i ne primiti nijedan...

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U prošloj su utakmici promijenili formaciju, ušli su nominalno u "našu formaciju", s trojicom iza. Mislim da sutra neće taktički iznenaditi, rekao je Skender pa dodao da nije bilo podcjenjivanja bugarske momčadi.

Nogometaše Osijeka u četvrtak od 20.45 igraju susret drugog pretkola Europske lige protiv CSKA. Bugari imaju prednost 1-0 iz prve utakmice, ali trener Dino Skender ne očajava. Pred Osječanima je bitna utakmica.

- Otkako sam ja došao svaka je utakmica povijesno. Pa tako i ova - nasmijao se trener Skender.

- Ušli smo u Sofiji pametno u utakmicu, tako ćemo i sutra, a nadam se da ćemo ovaj put imati i malo više sreće. Ipak, drugačija je situacija, CSKA ima prednost iz prve utakmice. Njima će biti lakše, a mi moramo loviti rezultat. Ne smijemo srljati jer oni naprijed imaju baš opasne igrače. Ne bi bilo smisla da nam prerano sve padne u gol.

Srpski strateg Ljupko Petrović u prvoj je utakmici neočekivano promijenio formaciju.

- U prošloj su utakmici promijenili formaciju, ušli su nominalno u "našu formaciju", s trojicom iza. Pretpostavili smo to. Mislim da sutra neće taktički iznenaditi - rekao je Skender pa dodao da nije bilo podcjenjivanja bugarske momčadi.

- Malo mi je bilo čudno kako se kroz prizmu dva-tri lošija rezultata o CSKA stekao jedan lošiji dojam. Mene njihovi lošiji rezultati nisu niti malo prevarili, oni su ozbiljna momčad. To je bila neka njihova sitna krizica koju su prošli. 

Osijek: Osijek i Sloboda Tuzla odigrali prijateljski susret | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Skender apsolutno vjeruje u prolaz svoje momčadi.

- Bez obzira na poraz u Sofiji, dobio sam potvrdu da mi to možemo proći i nadam se da ćemo to sutra pokazati na terenu. 

Većih izostanaka ne bi trebalo biti.

- Vedran Jugović nije spreman, sutra uopće biti u zapisniku. Stalno imamo nekih manjih problema, pokušavamo nešto zakrpati, osvježiti. Nažalost njega nismo osposobili. Neće biti puno promjena u veznom redu. 

Ni igrači Osijeka ne planiraju se predati.

- Kad sam ušao u svlačionicu nakon poraza od CSKA vidio sam tugu u očima igrača, ali i odlučnost - rekao je Skender pa otkrio plan igre:

- Što mi moramo napraviti? Zabiti jedan gol u 90 minuta i ne primiti niti jedan. E, onda smo nešto napravili - završio je duhovito trener prvoligaša s Drave.

Komentari (10)
  • Prsti inteligencija iz ovog lika

    31. 7. 2019,   15:25
  • Pun je genijalnih izjava, najdraža mi je još uvijek ona uoči kupa orotiv dinama: "Bitno je da što duže ne primimo gol jer tako rastu naše šanse". :D

    31. 7. 2019,   15:24
  • ako igraci daju sve od sebe...prolaze sigurno

    31. 7. 2019,   16:33