Obavijesti

Sport

Komentari 2

Skinuli domaćine: "Gaučosi" senzacija Svjetskog prvenstva

Skinuli domaćine: "Gaučosi" senzacija Svjetskog prvenstva
1

Argentinci su šokirali Šveđane, dobili su ih pet razlike. Na SP-u u Portugalu 2003. na sličan su način pobjedili Hrvatsku, koja je tad osvojila naslov svjetskog prvaka

VIDEO

Uzeli su bod Koreji, ostali za gol kratki u okršaju s Poljacima i dobili Slovake. No nitko Argentinu nije shvaćao potpuno ozbiljno sve dok nisu pobijedili Švedsku. Trijumf 27-22, pet razlike kao udarac švedskim ambicijama i dokaz da u Buenos Airesu nije baš svima idol Leo Messi. Ima i rukometaša.

- Na turniru u Parizu namučili su Francuze, a to ne može bilo tko, bez obzira na to što je bila riječ o pripremnoj utakmici. Odmah je bilo jasno da je u toj momčadi nešto pozitivno - komentirao je Vlado Šola, trener hrvatskih golmana.

Sjeća se Šola tih plavo-bijelih dresova iz Portugala 2003. godine. Tad su nas Argentinci šokirali u prvoj utakmici SP-a na kojem je Hrvatska na kraju uzela zlato.

- Nisam branio u toj utakmici, sjedio sam na klupi, ali sjećam se da smo cijelu utakmicu vodili pa odjedanput počeli promašivati zicere, sedmerce... Oni su to iskoristili, preokrenuli i pobijedili - prisjetio se Šola i dodao:

- Ali u tom trenutku nismo ni znali koliko smo dobri, prvenstvo je tek počinjalo, a godinu prije bili smo zadnji na Europskom prvenstvu.

Argentinci nikad na SP-u nisu bili bolji od 15. mjesta, ali u Švedskoj izgledaju sjajno. Uvjerit će se u njihovu snagi i Hrvatska, u drugom krugu sigurno će igrati protiv njih. Nasreću, rukometni Leo Messi je u našem dresu. Nosi broj četiri...

- Istina je da Argentinci nemaju velika imena, ali očito su izuzetno opasan protivnik. Jer nije tu riječ o jednoj utakmici, oni odlično igraju već četiri zaredom. Morat ćemo i mi biti oprezni susretnemo li se s njima u drugom krugu. No još je daleko ta utakmica, imamo još puno posla do tad - kaže trener naših golmana Vlado Šola.

Šveđani sad s pravom računaju na naslov prvaka

Pobjeda protiv Švedske drugi je veliki skalp koji su argentinski rukometaši uzeli u posljednjih osam godina, a to bi moglo značiti da će ovog puta do kraja otići domaćin. Červarovoj Hrvatskoj poraz od 'gaučosa' očito je bio pomogao, možda sad pomogne i domaćinima ovog prvenstva - Šveđanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve