Obavijesti

Sport

Komentari 5

Skupili 52 doze krvi: Splitski novinari i Hajduk se iskazali

Skupili 52 doze krvi: Splitski novinari i Hajduk se iskazali
1

Šesta po redu akcija darivanja krvi, koju po tradiciji svake godine na početku ljetne sezone organizira grupa splitskih sportskih novinara '4N', u suradnji s HNK Hajduk i Crvenim križem, održana je jutros na Poljudu.

VIDEO

Šesta po redu akcija darivanja krvi, koju po tradiciji svake godine na početku ljetne sezone organizira grupa splitskih sportskih novinara '4N', u suradnji s HNK Hajduk i Crvenim križem, održana je jutros na Poljudu. Ove godine donirane su rekordne 52 doze krvi, a ukupan broj donacija u proteklih šest akcija popeo se već debelo preko 150 doza.

Kao i svake godine, potporu su akciji dali poznati sportaši, a među prvima je svoju dozu krvi dao proslavljeni splitski olimpijac Deni Lušić. Bili su tu i Željko Jerkov, Zdeslav Vrdoljak, Josip Reić, Milivoj Bebić (preko 30 puta donirao krv!), zatim pročelnik za sport Grada Splita Hrvoje Akrap, a potporu je ovoj akciji dao predsjednik Hajduka Ivan Kos, koji nije bio u mogućnosti dati krv s obzirom na to da pije antibiotike.

- Nažalost, za razliku od prošle godine, ovaj put neću moći dati krv s obzirom na to da imam problem s upalom sinusa i pijem antibiotike. Bez obzira na to, Hajduk stoji uz ovu akciju i pozivamo sve koji mogu da dođu ovdje i pomognu ljudima kojima je to najpotrebnije - rekao je Kos, te je obećao dati krv u KBC Split kada to bude mogao.

Jedan od organizatora akcije, novinar Tomislav Gabelić kazao je kako je plemeniti cilj u prvom planu...
- Stalno slušamo apele iz splitske bolnice da su ljeti povećane potrebe za krvi. Odlučili smo 'iskoristiti' poznate sportaše u svrhu promocije darivanja krvi, jer će oni sigurno lakše privući ljude da se priključe akciji. Ponosni smo što smo opet privukli rekordan broj davatelja, te što su i ove godine uz nas stali brojni volonteri i sponzori, koji su osigurali vrijedne poklone za sve koji su pristupili akciji.

Osim predsjednika Kosa, akciji su došli potporu pružiti i igrači Hajduka Dante Stipica, Ante Erceg i Josip Juranović...
- Čast nam je svima što Hajduk pruža potporu ovoj akciji. Nažalost, mi kao aktivni, profesionalni sportaši ne možemo darivati krv, ali evo ja sam ovdje drugi put kao podrška darivateljima - kazao je Hajdukov desni bek Josip Juranović.
Bilo je tu još poznatih sportaša, vratar turskog Balikesirspora Andrija Vuković, potporu su pružile i nogometašice Marjana... Dodajmo kako su najmlađi posebne poklone dobili Vinko Gulam, Jelena Oreč, baš kao i supružnici Siniša i Darka Ljubenkov, koji su po prvi put darivali krv.

Ipak, najsretniji od darivatelja bio je Josip Vojnović iz Duća, on je na poklon dobio crveno plavi dres Hajduka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida