Obavijesti

Sport

Komentari 13

Slatke muke Valverdea: Barca puna zvijezda u novu sezonu

Slatke muke Valverdea: Barca puna zvijezda u novu sezonu
11

Španjolski nogometni strateg, Ernesto Valverde, dobro poznaje bilo svoje Barcelone, no ove godine je napravio promjene koje mu donose slatke muke pred sam početak nove sezone...

VIDEO

Barcelona je spremna za posljednju etapu svojih priprema. Bit će to mini-turneja u SAD-u gdje će se dva puta susresti s istim klubom, Napolijem, ali u dva različita grada - Miamiju i Detroitu. 

Ernesto Valverde će na raspolaganju imati cijelu momčad, osim argentinske zvijezde Lionela Messija koji se ozlijedio ubrzo nakon što se vratio treninzima. Ono što se očekuje od Barceloninog stratega na posljednjem predsezonskom izazovu je poliranje svoje momčadi prije nego krenu u prave izazove La lige. 

Naime, na predstavljanju momčadi za narednu sezonu, i trener Ernesto i desetka Messi, naglasili su kako očekuju da će Barcelona i u sezoni 2019./2020. biti u borbi za prve pozicije u svim natjecanjima.

Organizacija napada

Primarno će biti za Ernesta naći način u kojemu će Messi, Suarez i Griezmann izgledati dobro zajedno na trenu. Sigurno je da, s ta tri imena, Barcelona ima možda i najbolji napadački trio, ne samo u domaćoj ligi, nego i šire, ali je bitno na pravilan način uigrati velike individualne talente. 

Naime, Messi je stalni igrač među njima, a Ernesto na njega na ovome putovanju neće moći računati, niti ga testirati u svojim kombinacijama zbog njegove ozlijede lista. S druge strane, Dembele se također nada svojoj šansi u predsezoni kako bi se dokazao kao dobra opcija u budućim utakmicama.

FC Barcelona presentation for new signing Antoine Griezmann

Postavljanje veznog reda

Velverde je istaknuo da je njegova momčad "pretrpana" u vezi. Frenkie de Jong je vjerojatno samim svojim dolaskom osigurao svoju poziciju, budući da je najavljen kao jedno od najvećih pojačanja cijelog prijelaznog roka, no pitanje je koga će Ernesto postaviti uz njega kako bi osigurao dobar protok lopte u narednoj sezoni.

Čvrsta obrana

Dolazak Juniora Firpa upotpunio je zadnju liniju Barcelone u kojoj Valverde ima velike mogućnosti kombiniranja jako dobrih igrača.  Ipak, morat će odabrati četvoricu koja će startati u sezoni, a vjerojatno će to odrediti upravo minute koje će odigrati u Americi. 

Davanje šanse mladim igačima

Mladim igračima nije lako probiti se u klubu kao što je Barcelona i dobiti priliku među svim tim velikim imenima. No, Ernesto i tu ima slatke muke. Riqui Puig i Carles Perez pokazali su se ovo ljeto kao sjajne buduće nade Barcelone i nije isključeno da će zaigrati, barem u pripremnim utakmicama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao