Obavijesti

Sport

Komentari 125

Soudani se ozlijedio, Dinamo slavio prvijencem Gavranovića

Soudani se ozlijedio, Dinamo slavio prvijencem Gavranovića
15

Slaven Belupo bio je blizu iznenađenja drugo kolo u nizu, no Dinamo ipak nije dopustio da mu se dogodi ono što se Hajduku. "Modri" su pobijedili 1-0 i imaju +9 i utakmicu manje od Splićana

VIDEO

Dinamo je golom Marija Gavranovića srušio Slaven Belupo 1-0 u 24. kolu HNL-a u Zagrebu. Bio je to njegov prvijenac u modrom dresu.

Zabio je hrvatski Švicarac u 50. minuti nakon lijepog ubačaja Borne Sose, izbjegao zaleđe i glavom matirao Markovića. I konačno, u svom trećem službenom nastupu za Dinamo, pokazao zbog čega je ove zime doveden u Maksimir.

U Dinamu su se uz strijelca Gavranovića istakli su se još Sosa, Doumbia i Ademi koji su se najbolje snašli na maksimirskom travnjaku koji je, unatoč velikim količinama snijega posljednjih dana, izdržao do samoga kraja.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

No, glavna “priča dana” svakako je ozljeda El Soudanija, ponajboljeg nogometaša zagrebačkog kluba koji se u 36. minuti primio za zadnju ložu i sam zatražio zamjenu. Njegov je nastup ove srijede na Rujevici pod velikim znakom pitanja, vrlo je izvjesno kako najbolji strijelac lige neće svom treneru biti na raspolaganju kontra hrvatskog prvaka.

Prvo poluvrijeme donijelo je bolju igru Dinama, kontinuirane napade modrih, ali i malo opasnih situacija pred vratima gostujućeg čuvara mreže Markovića. Ipak, bilo je tu i nekih vrlo spornih detalja.

Petar Stojanović probio je u 18. minuti desnu stranu, pokušao ubaciti prema domaćim vratima, a njegov je ubačaj rukom blokirao Katić. Trebalo je to biti za penal, no sudac Križarić nije se oglasio.

Slaven Belupo je imao dvije dobre prilike u završnici, u 78. minuti Dominik Livaković sjajno je obranio udarac Puclinu, a u 88. Božo Musa pucao je preko gola nakon što je lopta ispala golmanu Dinama.

U sljedećem, odgođenom kolu Dinamo gostuje na Rujevici kod Rijeke u srijedu, a Slaven Belupo dočekuje Rudeš. "Modri" sada imaju devet bodova više od Hajduka uz utakmicu manje, a "farmaceuti" su ostali na petom mjestu s dva boda i dvije utakmice više od Intera.

Cvitanović: Soudani? Neće igrati nespremni

- Sretan sam što smo pobijedili, uspjeli zabiti taj jedan gol. I to je dobro, vratili smo se na pobjednički kolosijek. Ne mogu biti zadovoljan našom prezentacijom; dobro smo otvorili utakmicu, imali smo 15-ak minuta dobrog ritma, ali to nismo uspjeli kapitalizirati. A onda smo malo stali, daleko stajali od igrača, pa su gosti imali nekoliko kontranapada - rekao je Mario Cvitanović pa dodao:

- Kontrolirali smo utakmicu, imali inicijativu i posjed koji nije bio konkretan kako smo to tražili. Nedostajalo nam je konkretnosti, u zadnjoj trećini smo imali nekih problema, pa čak i malo odlučnosti. Imali smo i puno neforsiranih pogrešaka, to nije bilo na željenoj razini. Neke utakmice smo igrali bolje pa nismo dobili, danas nismo briljirali, ali smo pobijedili.

GNK Dinamo - NK Slaven Belupo

Trener Dinama nastavio je:

- Možda je i ta dva tjedna neigranja ostavilo traga, bilo nam je bitno zbog karaktera da to izvučemo kako treba i pobijedimo. Slaven Belupo je s dvije visoke špice nešto pokušavao dugim loptama, ali smo to dobro odradili. Bilo je teško igrati, ali pobijedili smo i to nas vraća u željeni ritam."

Kakvo je stanje sa Soudanijem?

- Soudani je osjetio zadnju ložu, vidjet ćemo što će biti do srijede, ali samo zdravi igrači mogu konkurirati za Rijeku. Hajrović? Znam što može, mislim da je danas vrlo solidno odradio svoju rolu na lijevom krilu. Brz je i okomit igrač, od njega tražim da ide češće 'jedan na jedan', želim da moji igrači budu okomiti - završio je.

Ivković: Igrali smo kao da smo u Koprivnici

Ovako je utakmicu vidio Tomislav Ivković:

- Meni se činilo kao da igramo u Koprivnici. Imali smo puno situacija, njih sedam-osam, u kojima smo mogli kazniti Dinamo. Ali šteta, moja momčad prema prikazanoj igri nije zaslužila ovaj poraz. Izlazili smo dobro u kontre i polukontre, taj smo segment željeli malo usavršiti, ali su nas onemogućili vremenski uvjeti - rekao je Tomislav Ivković pa dodao:

- Na dobrom smo putu, djelujemo kao momčad. Svi znamo gdje trebamo stajati, koja su nam zaduženja u igri, a kroz vrijeme ćemo biti još kvalitetniji. Naš cilj? Teško možemo biti iznad petog mjesta, želimo biti bolji od Intera i Lokomotive. A onda se sljedeće sezone boriti za nešto više.

Gavranović: Rijeka? Proći će sve u fair-playu

- Znali smo da je Slaven Belupo dobra momčad, pa je ovo bilo malo teža utakmica za nas. Ovih dana zbog vremenskih uvjeta nismo mogli trenirati kako treba, ali zasluženo smo dobili i okrećemo se prema Rijeci - rekao je Mario Gavranović pa dodao:

- Teren? Ma gledajte, kakvi su tereni svugdje oko nas, stvarno moram pohvaliti sve koji su se pobrinuli da imamo dobre uvjete. Ovdje se moglo igrati bez ikakvih problema, nitko se nije žalio na težak travnjak.

Zabili ste svoj prvijenac za Dinamo, je li sada na vama manje pritiska?

- Ma ne, nije bilo tu nikakvog pritiska. Maksimalno sam koncentriran da na svakoj utakmici odradim posao kako treba, to sam radio i u dosadašnjim utakmicama, tako će biti i dalje. Čekao sam svoju šansu, kada je stigla zabio sam gol. No najvažnija su ta tri boda, sada se okrećemo Rijeci.

Vi se vraćate na Rujevicu...

- To će za mene biti posebna utakmica, radujem se što ću opet vidjeti svoje bivše suigrače, pa i drage mi prijatelje. Između nas nema nikakvih provokacija, svi smo zajedno sudjelovali u velikim uspjesima Rijeke, a odande nosim jako lijepe uspomene. Bit će to dobra utakmica, sve će proći u fair-playu, neće biti provokacija - završio je Gavranović.

Sosa: Bio je to 'beckhamovski' centaršut

Riječ je dobio i Borna Sosa:

- Bila je teška utakmica, kao i svaka protiv Slavena Belupa. Uostalom, zadnji put smo ih dobili u 93. minuti, znali smo da će i sada biti teško. Cilj nam je bio što brži protok lopte, uspjeli smo jednom zabiti i to je bilo dovoljno za zasluženu pobjedu - rekao je Borna Sosa pa dodao:

- Asistencija? Haha, bio je to 'beckhamovski' centaršut, rekao bih da je to moj forte. Pokušavam unaprijediti takve stvari, drago mi je da mi je to uspjelo ovoga puta. Suradnja s Hajrovićem? Slični smo tipovi igrača, obojica smo ljevaci, igramo uz liniju, pa mi je drago što smo gostima po našoj strani radili velike probleme."

Rijeka?

- Imamo tri dana, tu se prvo trebamo dobro odmoriti. Znamo što nas čeka na Rujevici, pred nama je još jedan veliki derbi. I počinjemo razmišljati o toj utakmici - završio je Sosa.

Trebotić: Igrali smo bolje nego protiv Hajduka

Igru Slaven Belupa nahvalio je i Dinko Trebotić:

- Imali smo neke dobre šanse koje nismo iskoristili, mislim da smo mogli bolje proći. Dobro smo stajali na terenu, a sada se okrećemo Rudešu. Ne možemo biti nezadovoljni; pobijedili smo Hajduk na Poljudu, dobro odigrali u Maksimiru, a čak bih rekao da smo u nekim situacijama danas bili bolji nego protiv Hajduka - poručio je Trebotić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao