Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slaven Bilić oprezan: Ne mogu jamčiti da prolazimo!

None Foto: Igor Kralj

Imam barem dvadeset argumenata da dokažem da je ovo najteža skupina, a skupina C lagana, tvrdi hrvatski izbornik Slaven Bilić

Ispred Kongesnog centra u Luzernu, gdje su se okupili navijači svih država - Hrvati su bili među brojnijima - ne bi li na trenutak pozdravili izbornike i delegacije svojih reprezentacija, orilo se “Hrvatska, Hrvatska”, “Lijepa li si”i “Idemo dalje”. Iz Hrvatske su počele stizati poruke tipa “otvaramo u Beču, zatvaramo u Beču (finale)”, ali Slavena Bilića ta je euforija jako naljutila.
- Svi pitaju: 'Jesmo li dobili najlakšu skupinu’. Pa, ljudi moji, što je vama, kakva lagana - podigao je glas Bilić, a onda i objasnio:
- Rekao sam u jednom trenutku da barem upadnemo u onu skupinu C (Nizozemska, Italija, Rumunjska, Francuska, nap.a.) jer ždrijeb je ionako samo formalnost. Svi koji su ovdje jaki su, slabih nema. Ja bih vama sad mogao naći 20 razloga zašto je ova skupina najteža, a zašto, recimo, ta skupina C najlakša. Ipak, Austrija na startu Eura u Beču, nije moglo bolje.
- Raspored je dobar, prvo s Austrijom, pa s Njemačkom, pa s Poljskom. Ali što znači da je Austrija slaba? Ako doista jest, znači da će je svi pobijediti i onda odlučuju dvije, a n tri utakmice. Dakle, nemaš pravo na kiks. Sad svi već pričaju da bi ispadanje u skupini bilo prvoklasan neuspjeh.
- Ne mogu jamčiti da ćemo proći skupinu, ali jamčim da ćemo igrati dobro. Imamo jaku momčad, puni smo samopouzdanja i možemo pobijediti sve reprezentacije u Europi. Ove tri momčadi moramo respektirati, ali i vjerovati u sebe - zaključio je Bilić.

U VELJAČI IGRAMO S NIZOZEMCIMA?
Dok su hrvatski navijači ispred dvorane razvijali raznorazne transparente i počeli pripreme za Euro, u dvorani je trijumfirao Vlatko Marković. I najavio da će i igrači pripreme za Euro početi u velikom stilu.
- Evo, koliko značimo u Europi, deset godina smo pokušavali dogovoriti prijateljsku utakmicu s Nizozemcima i sad smo uspjeli. Utakmica Hrvatska - Nizozemska igrat će se krajem veljače kod nas - rekao je Marković. U tom terminu Nizozemci su trebali igrati s Italijom. Ali nakon ždrijeba...

Komentari (4)
  • Ma nemoramo ni proc skupinu, razbili smo ENGLEZE:) to mi je dosta do kraja zivota :) ljeto, britanci u HRV a mi u kockicama :) cant wait :)

    2. 12. 2007,   19:19
  • ma prolazimo!! Slavene, ne budi skroman =)

    3. 12. 2007,   10:48
  • Eh Biliću,da smo dobili skupinu C kukali bi da smo sa jakim reprezentacijama,sad kad smo sa najslabijom reprezentacijom na Euru Austrijom i prosječnom Poljskom opet nije dobro.Pa ne možemo formirati skupinu u kojoj ćemo samo biti i igrati sami sa sobom....

    3. 12. 2007,   15:18