Obavijesti

Sport

Komentari 11

Slaven dobio Istru pa pomogao Cibaliji: Promašivala su se čuda

Slaven dobio Istru pa pomogao Cibaliji:  Promašivala su se čuda
4

Belupo je tako ovim rezultatom (1-0) prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede te pomogao Cibaliji koja će tako u posljednje prvenstveno kolo ući bodovno izjednačena sa zeleno-žutima

VIDEO

U utakmici 35. kola Prve hrvatske nogometne lige domaći Slaven Belupo je s minimalnih 1:0 bio bolji od Istre.

Iako rezultat to ne sugerira, ekipa Tomislava Ivkovića bila je puno bolji protivnik te je imala potpuno kontrolu igre u velikom dijelu susreta. Tu činjenicu najbolje ilustrira podatak kako su farmaceuti okvir gola pogodili čak četiri puta - gredu su tresli jednom, a vratnicu čak tri puta.

Belupo je tako ovim rezultatom prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede te pomogao Cibaliji koja će tako u posljednje prvenstveno kolo ući bodovno izjednačena sa zeleno-žutima.

Niti jedna od dvije ekipe u borbi za dodatne kvalifikacije neće imati lagan zadatak u posljednjem kolu - Istra u Puli dočekuje zahuktali Rudeš, dok će Vinkovčani u Zagreb na noge Lokomotivi. U slučaju da obje ekipe na kraju sezone ostvare jednak bodovni učinak, u dodatne oglede protiv Varaždina će Istra zbog boljeg međusobnog omjera (više postignutih pogodaka u međusobnim utakmicama).

Sastav Darka Raića-Sudara danas ponovno nije izgledao dobro te je, unatoč odolijevanju, po običaju kapitulirao na kraju susreta koji je donio i dva isključenja - po jedno na svakoj strani.

Po hladnom i tmurnom vremenu u Koprivnici, početnu dominaciju uspostavio je domaći sastav koji je i uputio prvi udarac prema vratima - Vidović je tukao glavom nakon kornera u 6. minuti.

Nakon samo par minuta, bude se i gosti te opasno prijete! Igrala se 13. minuta kada je Matei lijepo tukao nakon jednostavnog duplog pasa s Roceom, no Marković je siguran te uspijeva zaustaviti pokušaj Rumunja.

Daleko najpotentniji igrač u redovima zeleno-žutih pokušao je tuči glavom i u 19. minuti, ali njegov udarac nakon ubacivanja Čuljaka otišao je preko vrata.

Malo prije isteka pola sata igre, situacija na terenu se zahuktala te je sve kulminiralo s par žestokih prekršaja nagrađenih žutim kartonima.

Upravo nakon jednog od tih prekršaja u 30. minuti Arap je tukao iz slobodnog udarca, međutim njegov pokušaj bio je lak plijen za Ćorića.

Velika prilika za farmaceute došla je u 33. minuti! Ćorić je krivo procijenio jedno ubacivanje Arapa te je umjesto lopte pogodio vlastitog igrača ostavivši prazna vrata, ali Ivanovski nije uspio pogoditi nebranjenu mrežu.

Dvije minute kasnije makedonski napadač u redovima Slavena propustio je još veću priliku kada se iznenada našao pred Ćorićem nakon enormne pogreške Zgrablića. Ivanovski se dobro snašao, prebacio je vratara Istre, ali njegov pokušaj odsjeo je na vratnici.

Istra je opasno živjela i u 37. minuti kada je udarac Puclina zaustavio gostujući čuvar mreže.

Ekipa s najvećeg hrvatskog poluotoka javila se u 42. minuti kada je Matasov ubačaj atraktivnim volejem bezuspješno pokušao završiti Roce.

Ipak, sama završnica prvog poluvremena pripala je domaćem sastavu - u drugoj minuti sudačke nadoknade Ivanovski je dobro tukao glavom nakon ubačaja Gode.

Tako se na odmor otišlo s 'nulom' na semaforom, ali i s punom bilježnicom suca Matoca- u prvih 45. minuta podijeljeno je čak 6 žutih kartona, od toga pet nogometašima Istre.

Početak nastavka donio je zicer za farmaceute! U 50. minuti, nakon što je pogriješio Prce, sam se prema šesnaestercu sjurio Puclin. Nogometaš u plavom dresu nesebično je uposlio Ivanovskog na drugoj strani i činilo se da je to siguran pogodak jer je Makedonac trebao samo pospremiti loptu u mrežu. Ipak, od nekuda se u zadnji tren stvorio Zgrablić blokiravši siguran gol domaćeg sastava.

Prvoligaški snovi zeleno-žutih opasno su visili i četiri minute kasnije kada je Katić sjajnim pokušajem zatresao vratnicu!

U 66. minuti dobar centaršut Gode vršcima prstiju uspio je izbaciti Ćorić, da bi potom utakmica ušla u mirniju fazu u kojoj nije bilo previše uzbuđenja na kišom natopljenom travnjaku.

Nova ogromna šansa za sastav Tomislava Ivkovića došla je u 75. minuti kada je, nakon ubačaja iz kuta, Maksimović prilikom pokušaja vraćanja lopte vlastitom vrataru pogodio gredu svog gola!

Minutu kasnije inicijativa Belupa ipak se isplatila! Ubačaj Puclina glavom je elegantno pospremio novopridošli igrač na terenu Pejić.

U 81. minuti nastavio se peh domaćeg sastava - Doležalov udarac Ćorić je skrenuo na vratnicu...

Četiri minute zatim potopljene su sve nade zeleno-žutih jer je drugi žuti karton dobio Halilović nakon opasnog prekršaja nad Puclinom. No, domaći sastav nije dugo imao brojčanu prednost na terenu - tri minute nakon isključenja Istrinog igrača drugi žuti karton zaradio je i Puclin tako da se do kraja susreta igralo 10 na 10.

U 89. minuti iz kontre su zaprijetili farmaceuti, ali Ivanovski ni ovaj puta nije uspio pogoditi okvir gola.

Sastavi:

Slaven Belupo: Marković; Katić, Šarlija, Međimorec; Goda, Puclin, Vidović, Kitanovski (Doležal 46.'); Bouadla, Ivanovski (Mladen 90.'), Arap (Pejić 61.')

Istra: Ćorić; Čuljak, Prce, Zgrablić, Matas; Jakić (Maksimović 41.'), Halilović, Ottochian (Prelčec 80.'), Bady, Matei (Kerić 82.'); Roce

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu