Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slavenove 'muke': Kome 'desetka', Ivanu ili Luki?

None Foto: Sanjin Strukić 6

Rakitić i Modrić narednih će se godina “boriti” za status vođe reprezentacije. Rakitić je u Mariboru zasigurno odigrao najbolju utakmicu u karijeri

Ne želim imati epizodnu ulogu i biti na klupi. Dolazim da bih postao jedan od glavnih igrača, rekao je Ivan Rakitić kad se konačno odlučio za hrvatski dres. Nešto više od godinu dana kasnije pobijedio je Sloveniju i potvrdio da postaje igrač za glavne uloge.
- On je stasao za vodeće uloge. Ne samo zbog tih golova, već i zbog taktičke discipline. Igra kao da nema tek 20 godina - opisali su Ivana Bilićevi pomoćnici Nikola Jurčević i Robert Prosinečki.
- On nama nije nikakvo iznenađenje, već je ranije pokazao da je klasa, veliki talent - prisnažio je 'Žuti'.
Dakle, dvojbe više nema, Ivan Rakitić postao je - zahvaljujući i karakteru, ne samo igri - Modrićev protukandidat za 'desetku' u reprezentaciji . Ne samo brojku na leđima, koju trenutačno nosi Niko Kovač, već i sve što ide uz to. Biti vođa na terenu, igrač koji će preuzeti odgovornost, biti, iako ne nužno, i kapetan. Luki su 23, Ivanu je 20 godina, njih dvojica još desetak sezona mogu biti jak reprezentativni tandem.
- Luka je sjajan, svjetski vrh. Ivan je, pak, već na Euru pokazao koliki je potencijal - rekao je Bilić, koji je u mlađahnom Ivanu Rakitiću dobio momka koji se ničega i nikoga ne boji.
- Moramo ozbiljno pričati o golovima koje smo primili. Ne smije nam se događati da nam korneri rade takve probleme - glasio je Ivanom autoritativni nastup nakon Maribora.NIKO MORA PAUZIRATI BAR TRI TJEDNA
Bila je to prava utakmica, kao da je kvalifikacijska. Zadovoljan sam kako smo je odradili, spremni smo za utakmice s Kazahstanom i Engleskom, rekao je dan nakon utakmice sa Slovenijom izbornik Slaven Bilić. Koji bi na početku kvalifikacija lako mogao ostati bez Nike Kranjčara.
- Nije ništa puklo, radi se o istegnuću zgloba. Teško je prognozirati koliko ga neće biti, no prema prognozama, čeka ga barem tjedan mirovanja - rekao je Slaven Bilić. A susret s Englezima je za tri tjedna.


LUKA VS. IVAN

IGRAČKE KVALITETE
IVAN: Ideja, igra u oba smjera. Snažan i precizan udarac
LUKA: Svjetska klasa, moderan i igrač koji nosi prevagu
JAVNI NASTUP
IVAN: Djeluje autoritativno, pozitivno bahat
LUKA: Autoritativan, ali nekad i previše samozatajan
LIDERSKE OSOBINE
IVAN: Zna što želi, odlučan je, suigrači ga jako vole
LUKA: Ima kapetansko iskustvo, suigrači ga vole i poštuju
IZVAN TERENA
IVAN: Ne bježi od medija, a voli izlaske na “in” mjesta
LUKA: Neprimjetan, obiteljski tip, nije lud za medijima

Komentari (8)
  • mislim da se tu ne radi samo o broju na dresu, nego o onome sto taj broj predstavlja... glavnog fantazistu, lidera veznog reda i kreatora igre... mislim da su to podrazumjevali pod \"desetkom\"...

    21. 8. 2008,   18:45
  • najbolje svakom pola!!!

    21. 8. 2008,   19:19
  • to je manje bitna stvar.......luki je tak svejedno,14 je stvoren broj za njega....bitno je da su oni nama zdravi.....a sad ko će imat kakav broj...manje bitno....

    21. 8. 2008,   18:08