Obavijesti

Sport

Komentari 5

Barcelona na Inter i Dortmund, Real na PSG, Juve na Atletico

Barcelona na Inter i Dortmund, Real na PSG, Juve na Atletico
1

Natjecatelji u Ligi prvaka saznali su svoje protivnike, a u Češkoj znaju da se nemaju čemu nadati. U 'skupini smrti' su sa Barcelonom, Borussijom i Interom, dok je skupina H uvjerljivo najslabija

VIDEO

Dok na Maksimir stiže Manchester City, u češkoj prijestolnici počinju se spremati za tri velike utakmice. Popularna 'skupina smrti' je skupina F u kojoj su Barcelona, Borussija Dortmund i milanski Inter. 'Najmanje atraktivna', bar po imenima, jest skupina G u kojoj nema izrazitog favorita. Tamo igraju Zenit, Benfica, Lyon i Leipzig

Dok u skupini A PSG i Real zadovoljno trljaju ruke, Galatasaray i Club Brugge trebali bi se boriti za treće mjesto. Francuzi i nisu bili zadovoljni nakon što je u njihovu skupinu stigao 'kraljevski klub', bila je to 'najnezgodnija' momčad iz drugog šešira. Igrat će Luka Modrić protiv Neymara, ako Brazilac do kraja prijelaznog roka ne pronađe novi klub.

 
Man. City stiže na Maksimir! Dinamo i na Šahtar i Atalantu
Man. City stiže na Maksimir! Dinamo i na Šahtar i Atalantu

Pokretanje videa...

08:54

Situacija u skupini B je dosta slična, ali na Marakani je prošle godine pao Liverpool, a s Napolijem i PSG-om remizirali su na stadionu Rajko Mitić. Svjesni su Bayern i Totenham da su najveći favoriti za prolazak skupine, ali i Grci i Srbi su plutajuće mine. Olympiacos i Crvena zvezda klubovi se diče istim bojama, ali i 'borci' za EL u ovoj skupini.

Champions League - Group Stage - Group C - Crvena Zvezda v Liverpool

Sarri na Simeonea, žestoki je to sukob u grupi D. Cristiano Ronaldo ide na stare znance iz Atletico Madrida, mnogo je utakmica odigrao protiv njih i nema tu puno nepoznanica. Bayer Leverkusen nije jak kao prijašnjih godina te će se morati dobro pomućiti za bodove protiv prvospomenutog dvojca dok je Lokomotiv Vedrana Ćorluke autsajder.

U grupi E sreću se stari znanci iz prošle godine. Liverpool i Napoli će nakon prošlogodišnje međusobne drame i problemima na Marakani, Englezi i Talijani su u skupini sa Salzburgom i Genkom. Austrijanci su tu ipak mali favoriti u odnosu na Genk koji je najslabija momčad.

U skupinama G i H svi 'podjednaki'

A sad dolazimo do spomenute skupoine smrti. Kad je Wesley Sneijder izvukao prašku Slaviju, njihovim je predstavnicima kroz glavu prošlo 'ma samo ne F'. Ali, dobili su upravo to - grupu F. No, pokazali su prošle godine Česi kako se mogu nositi s momčadima poput Chelseaja - pa zašto ne bi i Barcelonu, Inter ili Dortmund. Naravno da je 'blaugrana neprikosnoveni favorit skupine, ali sigurno im nije drago da su dobili uvijek neugodnu Borussiju i povratnika u LP, milanski Inter. 

Champions League Group Stage draw

Grupa G u Ligi prvaka, a neodoljivo podsjeća na Europsku ligu. Zenit, Benfica, Lyon i Leipzig. Što reći. Dinamo bi imao priliku završiti u ovoj skupini da se u sve nisu umiješala televizijska prava koja kažu da klubovi iz iste zemlje ne igraju iste večeri. Dok primjerice Španjolska ima četiri predstavnika pa imaju po 2 momčadi u gornjem i donjem dijelu ždrijeba, Francuzi su u 1-1 situaciji. favorita nema, bit će ovo imenima najslabija, ali po neizvjesnosti vjerojatno najzanimljivija skupina Lige prvaka.

Stigli smo i do posljednje skupine koja je isto tako izjednačena. Osvajač Europske lige Chelsea jest iz prvog šešira, ali nakon odlaska Edena Hazarda ostali su na mladoj, no vrlo kvalitetnoj momčadi. Morat će se dobro 'potući' sa Ajaxom koji je prošle godine nes(p)retno ispao u polufinalu protiv Tottenhama, ali i protiv Valencije te Lillea s Domagojem Bradarićem. Odlaskom Pepea u Arsenal, Francuzi su oslabljeni u napadu te su 'najvslabiji' u ovoj skupini.

Moramo čekati još malo, a onda ćemo opet utorkom i srijedom slušati 'the champiooooons' i biti prikovani uz male ekrane. Utakmice u skupini igraju se 17./18. rujna, 1./2. listopada, 22./23. listopada, 5./6. studenog, 26./27. studenog i 10./11. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao