Obavijesti

Sport

Komentari 3

Slavko Goluža debitirao na klupi reprezentacije pobjedom

Slavko Goluža debitirao na klupi reprezentacije pobjedom
8

Rumunjski rukometaši potpuno su se raspali na sredini drugog dijela. Čak 12 razlike (34-22), slažu se svi hrvatski igrači, plod su dobre igre Kauboja...

VIDEO

Nakon sedam godina na klupi nije bilo Line Červara, ali i bez njega sve je više-manje dobro funkcioniralo. Štoviše, igrači su ovih par dana priprema s novim izbornikom Slavkom Golužom dobro surađivali. Sve je rezultiralo prvom, vrlo uvjerljivom pobjedom na početku kvalifikacija za EP 2012. nad Rumunjima 34-22. 

- Nismo ih podcijenili, dobor smo ušli u utakmicu i pokazali smo da smo kvalitetniji. Možemo mi i bolje, ali ovo je za Rumunjsku bilo dovoljno - kazao je Manuel Štrlek.

Gotovo od početka Hrvatska je vodila, a već nakon četiri minute imala je gol prednosti. Do značajnije prednosti vode ih odlična krila Ivan Ćupić i Manuel Štrlek. Solidna igra ih 10 minuta prije poluvremena vodi na tri razlike, a pomaže i Alilović koji sjajno brani. Prije odmora Goluža uvodi Duvnjaka, a Balića je ostavio na klupi, te se na odmor odlazi s prednosti od četiri gola (16-11).

- Rumunjska je puno bolja nego se to danas činilo, ali mi smo odigrali odličnu utakmicu. Znali smo da stalno moramo igrati svoju igru i da ćemo se u jednom dijelu utakmice odvojiti. Atmosfera je bila odlična, bilo je užitak igrati pred ovom publikom - rekao je Kopljar.

Raspad sistema

Drugi dio Hrvatska je započela sa Šegom na golu. Čvrsta rumunjska obrana 6-0 naše 'kauboje' nije omela da u drugom dijelu 'pregaze' Rumunje. 

Posebno su se istaknuli Kopljar i Lacković  koji pucaju izvana, dosta precizno. Utakmica je riješena već 15-ak minuta prije kraja kada se Hrvati dižu na 11 golova razlike. Za Rumunje nema povratka. Čak 24 izgubljene lopte bile su previše.

- Nismo imali puno vremena za pripremu i zato nismo stigli izmišljati toplu vodu. Znao sam da će doći naših pet minuta, da nas neće moći pratiti cijelo vrijeme. Svi igrači dali su velik doprinos, a sve greške koje smo radili bile su individualne i ne zabrinjavaju me posebno. Okupili smo se nakon devet mjeseci, bili smo zajedno svega par dana i možemo biti još puno bolji. Nije bilo lako rasporediti minutažu ovako kvalitetnih igrača, ali bit će prilike za sve - zaključio novi izbornik prije novog izazova u Litvi.

Kopljar je zabio sedam golova, Štrlek šest, a Čupić i Lacković upisali su po pet. Najbolji Rumunj u ispunjenoj karlovačkoj dvorani bio je Ghionea s pet golova.

- Do poluvremena smo se nekako i držali, ali u drugom dijelu smo pali. Očekivali smo više od ovog gostovanja no teško je igrati protiv ovako dobre obrane kakva je Hrvatska - rekao je Rumunj Jurca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija