Obavijesti

Sport

Komentari 3

Slavni Red Wingsi nisu izborili play-off nakon dugih 25 godina

Slavni Red Wingsi nisu izborili play-off nakon dugih 25 godina
1

Bio je to najdulji aktivni niz u američkim profesionalnim sportovima. Hokejaši Detroit Red Wingsa ga ove sezone nisu uspjeli nastaviti. Nakon 25 godina neće se boriti za Stanley Cup

VIDEO

Borba za Stanley Cup počinje 23 travnja. Najboljih 16 momčadi NHL-a borit će se za ovaj velebni trofej, a među njima nakon 25 godina neće biti Detroita Red Wingsa. Bili su Red Wingsi očajni ove sezone i zbog toga je završila njihova sjajna serija. Ako ovo usporedimo s nogometom, to vam je isto kao da među 16 najboljih momčadi Lige prvaka ne prođu Real Madrid ili Barcelona. Naime, Red Wingsi su u povijesti 11 puta osvajali Stanley Cup.

Više naslova od njih imaju samo Toronto i Montreal, a Detroit je najtrofejnija američka momčad u povijesti hokeja. Posljednji je Stanley Cup osvojio 2008. godine. Momčad je to za koju su igrali mnogi genijalni hokejaši: Steve Yzerman, Gordie Howe, Nicklas Lidström, Sergej Fedorov, Brendan Shanahan... Došao je kraj jedne velike ere. Bio je ovo najdulji aktivni niz u američkim profesionalnom sportovima i sad je prekinut.

Neke su momčadi proteklih tjedana osigurale nastup u play-offu, ali vodi se velika borba za preostala mjesta. Washington, Columbus, Pittsburgh i New York Rangersi osigurali su doigravanje na Istoku. Zasad preostala četiri mjesta koja vode u play-off drže Montreal, Ottawa, Toronto i Boston. Tampa Bay se nada kako će u završnici sezone stići Toronto ili Boston.

Na Zapadu su play-off osigurali Chicago, Minnesota, Anaheim, San Jose i Edmonton. St. Louis, Calgary i Nashville će im se očito pridružiti. Kanadske momčadi na naslov čekaju od 1993. godine kad je naslov osvojio Montreal. Nakon toga je krenula velika serija američkih momčadi. Ove sezone bi Kanađani u doigravanju trebali imati čak pet momčadi. Samo dvije momčadi iz Kanade neće proći među najboljih 16. Naslov osvajača Stanley Cupa brane Pittsburgh Penguinsi. Oni su prošle godine u finalu pobijedili San Jose.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet