Obavijesti

Sport

Komentari 13

Slavonci su odabrani: I M'boro gradi svlačionice u Županji...

Slavonci su odabrani: I M'boro gradi svlačionice u Županji...
13

RNK SLADORANA Petoligaš iz Županje želi izgraditi nove svlačionice. Organizirat će donatorsku večer s aukcijom dresova, a u tome će im pomoći i slavni engleski klub

VIDEO

Ispod velikih silosa Sladorane, županjske tvornice šećera, sve se zeleni. RNK Sladorana, lokalni petoligaš, lani je pomoću donacija napravio teren s umjetnom travom, a nova želja su - svlačionice. I opet se traže donacije, a pomoći će i engleski Middlesbrough.

Nije riječ o novcu, nego o dresovima. Za teren s umjetnom travom organizirali su aukciju dresova poznatih nogometaša i skupili sredstva. Sad će na sličan način, opet aukcijom dresova, skupljati za svlačionice.

Pogledajte video

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:12

Županjci su odabrani

- Slali smo upite, s molbom da nam pomognu, svim klubovima iz engleskog Premiershipa. Middlesbrough se jedini do sad javio s pozitivnim odgovorom. Upoznati su s cijelom pričom oko naše prve donatorske večeri i žele sudjelovati u drugoj, koju planiramo u travnju ove godine - rekao nam je tajnik kluba Adrian Rukavina.

Pripreme za spektakularnu večer su počele, dresovi stižu sa svih strana, a uskoro bi trebao stići i Middlesbroughov. Ne aktualni, nego još vredniji, dres s kraja 80-ih.

- Middlesbrough je odmah pristao sudjelovati u donatorskoj večeri koja bi nam trebala pomoći oko izgradnje nove klupske svlačionice. Oduševljeni su idejom i načinom na koji se borimo za što veći napredak kluba. Donirati će svoj stari klupski dres i poslati nam ga poštom - priča tajnik Rukavina i dodaje:

- Ova gesta dobiva još veći značaj iz razloga što tako veliki klubovi primaju praktički tisuće ovakvih upita i nisu svima u mogućnosti udovoljiti.

RNK Sladorani, još jednom našem klubu koji nosi prefiks “radnički”, odlučili su pomoći.

U svibnju 2015. rodila se ova ideja, koja je ubrzo realizirana i teren s umjetnom travom danas koristi svim klupskim kategorijama.

Mandžo, Modrić, Stivi...

Bilo je potrebno oko pola milijuna kuna za izvedbu projekta, no zajedničkim naporima, uz veliku pomoć svih ljubitelja nogometa, uspjeli su. Putem posrednih i neposrednih poznanstava kontaktirali su brojne domaće sportske zvijezde u potrazi za njihovim dresovima i odaziv je bio sjajan.

Originalne i potpisane dresove donirali su brojni poznati hrvatski sportaši, između ostalih Mandžukić, Stevanović, Modrić, Rapaić, Rendulić, Pjaca, Duvnjak, Gojun i Pašalić, a sve je kulminiralo tombolom na kojoj je svaki sudionik bio dobitnik. Bila je to noć za pamćenje u Županji, a sve bi se to u travnju trebalo ponoviti.

Pomoći će valjda u cijeloj toj priči i splitski Hajduk. Naime, Sladorana će postati dio Hajdukove nogometne škole i prvi je klub izvan Dalmacije s kojim će “bili” uspostaviti takav oblik suradnje.

- Izuzetno sam zadovoljan početkom konkretizacije zajedničkog projekta RNK Sladorana i HNK Hajduk - rekao je predsjednik Hajduka Ivan Kos i nastavio:

Partneri s Hajdukom

- Nakon određenih pripremnih razgovora s vodećim ljudima kluba i tvornice, još smo uvjereniji u sve pozitivne efekte koje će ova buduća suradnja donijeti.

[SURADNJA SA SPLITSKIM HAJDUKOM] Danas je održan prvi radni sastanak predstavnika RNK Sladorana s predsjednikom HNK...

Posted by RNK Sladorana Županja on Friday, January 20, 2017

Od te suradnje koristi bi trebali imati sve strane.

- Cilj Hajduka je da buduća suvremena nogometna škola RNK Sladorane bude dio njihove škole i da se radi po njihovu programu. Tako bi se omogućila brza prilagodba najtalentiranijoj djeci s ovog područja u selekciju Hajduka. Planiraju se i odlasci u kamp, gdje će izabrani trenirati s najboljim ‘bilim tićima’ pa tu mogu pokazati sve što znaju - kazao je tajnik Adrian Rukavina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida