Obavijesti

Sport

Komentari 90

Nikola Jurčević trener Dinama! Vratio se kući nakon 14 godina

Nikola Jurčević trener Dinama! Vratio se kući nakon 14 godina
1

Nakon odlaska Marija Cvitanovića i potopa protiv Lokomotive, klub iz Maksimira našao je novog trenera. Nikola Jurčević potpisao je ugovor na godinu i pol dana

VIDEO

Dinamo je dogovorio sve s Nikolom Jurčevićem (51) koji će sjesti na klupu 'modrog kluba' nakon što je u subotu Mario Cvitanović podnio ostavku poslije poraza od Lokomotive (1-4).

Službeno predstavljanje novog trenera modrog kluba bit će u utorak, 13. ožujka, u 13:30 sati, u dvorani za konferencije na stadionu Maksimir.

Ovo je govorio Zdravko Mamić: Ma tko si ti Nikola Jurčeviću?!
Ovo je govorio Zdravko Mamić: Ma tko si ti Nikola Jurčeviću?!

Ulogu trenera trenutnog lidera HNL-a obnašao je već ranije u trenerskoj karijeri, od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine, a u tom je periodu s Modrima osvojio Hrvatski kup i Superkup.

 

Igračku karijeru bivši je ofenzivac započeo 1984. u Dinamu gdje je imao samo četiri nastupa nakon čega je pet godina proveo u NK Zagrebu i Royal Antwerpu.

Tek 1991. započeo je s ozbiljnom karijerom u dresu Austrije iz Salzburga gdje je igrao do 1995. U tom razdoblju odigrao je 130 utakmica i zabio 42 gola pod vodstvom Otta Barića. 

Bio je prvak Austrije 1994. i 1995., a 1994. igrao je s tim klubom u finalu tadašnjeg Uefa kupa. Iste godine bio je i najbolji strijelac austrijske lige (14 golova).

Nakon te epizode seli u njemački Freiburg gdje igra od 1995. do 1997., a karijeru završava 1999. u Austriji iz Salzburga.

Igrao je i za Ćirinu Hrvatsku 1996. na Europskom prvenstvu u Engleskoj, odigrao je 19 utakmica i zabio dva gola. 

Pamtimo ga po asistenciji Šukeru protiv Nijemaca

Na našem debitantskom natjecanju ostao je upamćen po presjecanju lopte Nijemcima iz koje se stvorila stopostotna šansa za Davora Šukera iz koje smo izjednjačili na 1-1.

Nažalost, Nijemci su uz veliki poguranac švedskog suca Sundella pobijedili 2-1.

- Poraz od Nijemaca pamtim po najvećoj sportskoj nepravdi u svojoj karijeri. Ostao je ogroman žal za propuštenom prilikom jer mi smo u tom trenutku bili bolji od Nijemaca. I zaslužili smo proći, čak bih rekao da smo mogli na tom prvenstvu otići do kraja – prepričavao je Jurčević poslije bolnog ispadanja.

VIDEO

Trenersku karijeru počeo je 2002. u NK Zagrebu, od 2003. do 2004. vodio je Dinamo. Pokušao je na klupi SV Austrije Salzburga i Slaven Belupa 2005. godine, a od 2006. pomoćnik je Slavenu Biliću na klupi Hrvatske.

Donosi ogromno iskustvo

Na toj funkciji trajao je koliko i tadašnji izbornik, do 2012. Nastavio je suradnju sa Slavenom i kroz Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš i West Ham United gdje im je misija završila u studenom 2017.

Tim je angažmanima stekao ogromno iskustvo, posebice radeći u Premiershipu, ponajboljoj ligi svijeta.

West Ham United v Southampton - Premier League - London Stadium

Dinamo trenutno ima šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka i u zadnje četiri utakmice imaju tri poraza. Hajduk, Rijeka i Lokomotiva dobili su 'modre', a pred Jurčevićem je sada imperativ osvajanja prvenstva, kao i kupa gdje Dinamo igra protiv Rijeke.

Jurčević, koji u nogometnim kuloarima glasi za trenera kojeg igrači rado prate, trebao bi ujediniti svlačionicu i donijeti pozitivan impuls sastavu koji je rezultatski odradio fantastičnu jesen pod vodstvom Marija Cvitanovića.

Ipak, nešto je 'puklo' među njima ove zime pa zagrebački klub ima već tri poraza čime se Hajduk vratio u utrku za naslovom... Na Jurčeviću je da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo punom brzinom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...