Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šok-terapija u Ciboni: Dražen Anzulović vratio se pod toranj

None Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Samo dva dana nakon katastrofe i poraza od Partizana uprava Cibone smijenila je trenera Zdravka Radulovića. U Cibonu se vratio bivši igrač i trener Dražen Anzulović

Ne bojim se otkaza. Dva nova igrača ne mogu preko noći promijeniti krvnu sliku momčadi, rekao je Zdravko Radulović nakon poraza od Partizana aludirajući na dolazak Gordana Giričeka i Ante Krapića.

Međutim, trebao se bojati. Samo dva dana nakon katastrofe protiv crno-belih nova uprava Cibone smijenila je Radulovića i na mjesto trenera postavila Dražena Anzulovića.

- Sve je teklo munjevito, ali zadovoljan sam što sam se vratio. Znam da situacija nije briljantna, samo svi zajedno možemo vratiti klub tamo gdje želimo da bude - rekao je Zula koji je Cibonu vodio četiri sezone, od 2003. do 2007. godine.

- Zbog niza poraza smatrali smo da je nužno promijeniti trenera. Sigurni smo da angažman Anzulovića nudi bolju budućnost - rekao je predsjednik Cibone Ivica Lovrić.

Radulović je u prva tri mjeseca ove sezone dobio samo pet, a izgubio čak 18 utakmica, među kojima i svih 10 u Euroligi.

- Zahvalio bih Raduloviću na radu s momčadi, prošao je kalvariju i imao previše okolnosti koje su mu davale alibi. Međutim, klub mora povlačiti najbolje poteze za momčad i zato je Anzulović novi trener - rekao je sportski direktor Mihovil Nakić.

Zula je potpisao ugovor na dvije i pol godine što znači da će voditi projekt nove Cibone, a ne biti samo vatrogasno rješenje kako bi se spasila ova sezona. Postojećoj momčadi želi pridodati još dva igrača, razigravača i centra.

- Pojačanja su nam nužna i već smo krenuli u potragu. No tržište nije baš puno, a kriteriji moraju biti visoki, a ipak se poklapati s financijskim mogućnostima kluba - rekao je Zula.

Ciboni je glavni cilj ove sezone ponovno osigurati mjesto u Euroligi što će morati učiniti kroz domaće prvenstvo i NLB ligu u kojoj konkurenti Cedevita i Zagreb bježe tri, odnosno dvije pobjede.

Komentari (13)
  • pa bilo je i vrijeme

    30. 12. 2010,   17:53
  • Anzulović legenda...on i Perasović jedni od najboljih trenera koji su ikad vodili Cibonu...

    30. 12. 2010,   17:45
  • Ma kaj bi Radulović bil kriv. Kriv je bandić koji je zavrnio pipu i ostavio ih bez love.A sad je on kao spasitelj Cibone . On je sad Ciboni oduzeo sve što je imala, a pod farsom da ju spašava da se ne bi ugasila .To može samo kod nas.Umjesto u zatvor on je kao spasitelj:

    30. 12. 2010,   18:52