Obavijesti

Sport

Komentari 9

Smrt u moru: Avion u kojem je letio poginuli as bio je opasan!

Smrt u moru: Avion u kojem je letio poginuli as bio je opasan!
15

Neiskusan pilot ne bi smio letjeti nisko iznad vode. To je recept za katastrofu, rekao je stručnjak Stephen Pope. Nažalost, za jednog od najvećih bejzbolaša svih vremena jedan let bio je koban

VIDEO

Američki bejzbol nepovratno je izgubio jednoga od najvećih. Roy Halladay (40), dvostruki dobitnik nagrade za najboljeg bacača u američkoj profesionalnoj bejzbolskoj ligi MLB, poginuo je u utorak kad se svojom letjelicom srušio u Meksički zaljev u blizini obale savezne države Floride.

Nakon igračke karijere, u kojoj je vrlo uspješno nastupao za Toronto Blue Jayse i Philadelphia Philliese, Roy je postao pilot. Htio je dozvolu za letenje dobiti i ranije, ali nije mogao do umirovljenja. Tomu se dugo vremena protivila i njegova supruga Brandy.

- Jako sam se borila protiv toga, ali na kraju sam prihvatila njegovu želju da posjeduje avion - rekla je.

FILE PHOTO: Blue Jays starter Halladay Pitches to Twins

Halladay je posjedovao malu letjelicu A5 koja je, kako je to opisao urednik magazina Flying Stephen Pope, zapravo "jet-ski s krilima" i "igračka" i zgodna je za korištenje na vodenim površinama. No tu se zapravo krila i opasnost za neiskusne pilote kakav je bio Roy, jedan od samo 21 bacača koji su imali "savršenu utakmicu", bez udarca protivnika.

- Letjelica je sjajna, ali opasna je za pilote s malo sati leta koji lete nisko iznad vode iako je označena kao letjelica koja to može učiniti. Ljudi misle da se može tako voziti, ali neki avijatički stručnjaci nikako se ne slažu s tim. Misle da neiskusan pilot ne bi smio letjeti nisko iznad vode. To je recept za katastrofu - kazao je Pope.

Čak je i sam dizajner spomenute letjelice John Murray Karkow poginuo upravljajući njome u svibnju ove godine u jezeru Berryessa u Kalirofniji. Istražitelji su tada ocijenili kako je riječ o pogrešci pilota. Slična nesreća s modelom te letjelice dogodila se u travnju, također na Floridi.

FILE PHOTO: Toronto Blue Jays pitcher Halladay adjusts his cap against the Chicago White Sox in Toronto

Nije poznato je li, uz Halladaya, bilo još putnika u letjelici, ni kamo je išao.

Halladay je četvrti bejzbolaš koji je poginuo u avionskoj nesreći. Roberto Clemente stradao je na Novu godinu 1972. dok je iz Portorika putovao prema Nikaragvi pomoći žrtvama potresa, hvatač New York Yankeesa Thurman Munson stradao je vozeći svoj acion blizu doma u Ohiju 1979., a Cory Lidle, također bacač Yankeesa, poginuo je na isti način u New Yorku 2006.

- Roy je bio jedan od najboljih bacača u bejzbolu, ali bio je i inspiracija, veliki mentor, suigrač i, najvažnije, prijatelj - rekao je Cole Hamels, nekadašnji Halladayev suigrač.

Počivaj u miru, legendo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe