Obavijesti

Sport

Komentari 17

Snježana Pejčić, prva naša cura s medaljom na OI-u!

Snježana Pejčić, prva naša cura s medaljom na OI-u!
6

Prva osvajačica medalje na ljetnim Olimpijskim igrama ne dolazi iz sportske obitelji. No baš su joj roditelji i brat uvijek bili najveća potpora...

VIDEO

Rukometaši dvaput, veslači dvaput, Nikolaj Pešalov dvaput, košarkaši, vaterpolisti, Goran Ivanišević, par Ivanišević/Prpić, par Ljubičić/Ančić i Duje Draganja. To su osvajači olimpijskih medalja za samostalnu Hrvatsku. Nikada jedna sportašica nije osvojila medalju na ljetnim Olimpijskim igrama. Do Snježane Pejčić!
Snježana je rođena u Rijeci 13. srpnja 1982., završila je srednju trgovačku školu, streljaštvom se bavi od 13 godine. Nitko u obitelji, ni mama Davorka ni otac Jovica ni brat Davor, nemaju sportskih afiniteta. No uvijek su joj bili najveća podrška.
Snježana Pejčić prva je od 101 hrvatskog sportaša u Pekingu ispunila olimpijsku normu prije gotovo dvije godine i prva je hrvatska sportašica s medaljom na ljetnim igrama otkako nastupamo pod svojim obilježjima. Baš po pravom olimpijskom scenariju, koji u orbitu izbacuje sportaše iz drugog plana, Snježana je u rano pekinško jutro iznenadila naciju. Nju se nije spominjalo kao kandidata za medalju. Loptačkim, atletski i plivački favoriti posve su zasjenile jedan mali, nekomercijalni, a opet stoljetni olimpijski sport. I zato je za sve nas, pa i za hrvatsku olimpijsku obitelju u Kini, Snježana Pejčić senzacija dana.
- Mali smo sport, medijski baš ne praćen, nitko nas nije svrstavao ni u kakve favorite, čak ni blizu favorita. Dapače - govorila je pred mnoštvom okupljenih novinara priznajući da nije navikla na ovakav tretman i da ne zna je li uzbuđenija na liniji ili pred novinarskim 'vodom'.
Snježana će u Pekingu još jednom u arenu, 14. Kolovoza na programu je puška, trostav 50 metara, što je njena jača disciplina. Rasterećena bilo kakvih osobnih imperativa, mogla bi 'ispričati' nastavak senzacionalne priče iz Pekinga.
- Ja sam svoje obavila! Ovo je bila moja najjača disciplina, a sve dalje je samo bonus - završila je Snježana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi