Obavijesti

Sport

Komentari 34

Šok za Francusku! Gasquet je otkazao finale protiv Hrvatske

Šok za Francusku! Gasquet je otkazao finale protiv Hrvatske
3

Izuzetno sam razočaran što neću moći igrati finale. Stojim uz svoje suigrače koji će pokušati ostvariti novu pobjedu, napisao je Gasquet na Twitteru. Francuzi pišu da je odustao zbog ozljede prepona

VIDEO

Francuska će u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske biti bez najboljeg igrača! 

Richard Gasquet u ponedjeljak je objavio kako neće nastupiti u finalu (23. - 25. studenog). 

Vijest je šokirala Francuze jer je Gasquet to objavio na dan kad je francuska reprezentacija trebala početi s pripremama za finale i ništa nije upućivalo na to da je nespreman ili ozlijeđen.

Nedavno je izjavio kako će biti 100 posto spreman za Hrvatsku.

- Izuzetno sam razočaran što neću moći igrati finale. Stojim uz svoje suigrače koji će pokušati ostvariti novu pobjedu - samo je napisao na svom Twitteru Richard Gasquet.

Najbolje rangirani francuski tenisač (ATP-26.) na kojeg je francuski izbornik računao za finale nije naveo razlog odustajanja, no tamošnji mediji pišu kako se radi o ozljedi prepona. Gasquet ima 32 godine, najbolja godina bila mu je 2007. kad je bio sedmi igrač svijeta. Triput je igrao polufinale Grand slama, dvaput u Wimbledonu, jedanput na US Openu. U karijeri je osvojio dvije titule.

Francuska je tako ostala bez jednog od svojih najboljih igrača koji je tako objavio i kraj sezone. Nakon što ga je u drugom kolu Mastersa u Parizu eliminirao Amerikanac Jack Sock, Gasquet je kazao kako će 100 posto biti spreman za finale Davis Cupa.

No ozljeda ga je spriječila da nastupi u finalu što će sigurno olakšati Hrvatskoj. 

Gasquet i Čilić igrali su četiri puta, svaki tenisač ima po dvije pobjede. Francus je slavio 2013. u Monte Carlu i 2015. u Cincinnatiju. Marin je dobio zadnja dva meča, oba 2016. godine - u Indian Wellsu i u polufinalu David Cupa.

Gasquet i Ćorić igrali su dvaput, svaki ima po jednu pobjedu. Gasquet je slavio 2016. godine u polufinalu Davis Cupa, a Borna je bio bolji ove godine u Dubaiju.

Francuski izbornik Yannick Noah i dalje računa na Jo-Wilfireda Tsongu, Lucasa Pouillea, Jeremyja Chardyja, Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani