Obavijesti

Sport

Komentari 255

Hitzfeld u mirovini: 'Gauči' uz puno muke izborili četvrtfinale

Hitzfeld u mirovini: 'Gauči' uz puno muke izborili četvrtfinale
14

U dramatičnoj završnici pretposljednje osmine finala Argentina je slomila otpor sjajne Švicarske golom Ángela di Maríje dvije minute prije kraja produžetaka...

VIDEO

U još jednoj dramatičnoj završnici osmine finala, nakon četvrtih produžetaka u četiri dana, Argentina je izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu. Švicarci su bili minutama udaljeni od penala i mogućnosti da šokiraju "gauče", ali s tim se nisu složili Lionel Messi i Ángel di María.

Završnica bogata prilikama

Igrala se 118. minuta kada je Leo krenuo u jedan od svojih karakterističnih prodora kroz središnjicu švicarskog zida. Nisu ga uspjeli zaustaviti, a onda je primijetio kolegu iz Reala na desnoj strani koji s ruba šesnaesterca vara Diega Benaglija i Argentini donosi prvu pobjedu nad Europljanima u nokaut-fazi nakon osam neuspješnih pokušaja.

Ostalo je "gaučima" obraniti gol svega nekoliko minuta, no mogli su završiti kao i Hrvatska protiv Turske u Beču prije šest godina... Švicarci su izborili korner, Džemaili se našao sam kao duh na drugoj stativi i u stopostotnoj prilici glavom pogodio stativu. Činilo se da mu je bilo teže promašiti nego pogoditi, no nije uspio, a iz ponovljenog pokušaja lopta mu je otišla pokraj gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No ni tu drama nije završila. Benaglio se odlučio priključiti napadu što je moglo prelomiti švicarske nade u nadoknadi kada je Di María s centra gađao prazan gol, ali nije dobro nanišanio. Bilo je još vremena za zadnji švicarski napad, izborili su 'crveni' slobodnjak na 18 metara, sve savršeno pripremljeno za Xherdana Shaqirija. Ipak, Bayernov napadač nije prebacio živi zid i "albiceleste" je mogao početi slaviti s prepunim stadionom u São Paulu.

Zvijezde proradile tek u produžetku

Prije turbulentne završnice utakmice, malo je izglednih prilika viđeno na obje strane. "Gauči" su očekivano dominirali posjedom, ali švicarska obrana koja je stajala visoko od svojih vrata i sjajni Diego Benaglio na golu osujetili su sve prigode.

Sve dobro na suprotnoj polovici Helvećani su napravili u prvih 45 minuta gdje su mogli i povesti. Prvo je Xhaka natjerao Romera na obranu nogom u 28. minuti, da bi vrhunsku priliku desetak minuta kasnije propustio nesuđeni hrvatski reprezentativac Josip Drmić koji je išao sam na argentinskog golmana, ali je umjesto oštrog udarca uputio mlaki lob koji je Romero lakoćom uhvatio.

Sve je išlo prema razrješenju s bijele točke, ali Messi je u odlučujućim trenucima ponovno donio prevagu. Argentina je nastavila niz pobjednika skupina postavši sedma reprezentacija koja će zaigrati u četvrtfinalu. Protivnik će joj biti poznat nakon utakmice Belgije i SAD-a koji igraju od 22 sata.

Hitzfeld porazom u mirovinu

Moj posao kao trenera je završen. Ponosan sam na svoju karijeru, rekao je Ottmar Hitzfeld (65) nakon utakmice i otišao u zasluženu mirovinu. 

Legendarni švicarski stručnjak godinama je slovio kao jedan od najboljih trenera svijeta, a njegovo životno djelo momčadi su Bayerna i Dortmunda. Posljednjih šest godina karijere proveo je na klupi Švicarske. Sedam je puta osvojio Bundesligu, dvaput Ligu prvaka te je dva puta proglašen najboljim svjetskim trenerom. Nastavit će raditi na TV-u kao stručni sukomentator, a na klupi će ga naslijediti Vladimir Petković (50).

SP u Brazilu, osmina finala

  • Argentina - Švicarska 1-0* (Di María 118')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet