Obavijesti

Sport

Komentari 1

Šok za Austrijance! Reichelta sumnjiče za uzimanje dopinga

Šok za Austrijance! Reichelta sumnjiče za uzimanje dopinga
1

Austrijski skijaš Hannes Reichelt našao se u velikim problemima. Svjetski prvak u super-veleslalomu iz 2015. godine nalazi se pod istragom zbog sumnje na doping, a predmetom se bavi tužiteljstvo u Innsbrucku

VIDEO

Austrijski mediji pišu u ponedjeljak da je alpski skijaš Hannes Reichelt osumnjičen za uzimanje dopinga te da se zbog toga nalazi pod istragom.

Te je informacije potvrdilo i tužiteljstvo u Innsbrucku.

Prema pisanju medija, Reichelt nije izravno uključen u doping aferu Aderlass koja je izbila svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju u Seefeldu. Također austrijski "Kronen Zeitung" navodi da ga istražitelji ne terete za krvni doping, nego za zlouporabu lijekova.

Reichelt odbacuje sve optužbe i tvrdi da nikada nije uzeo zabranjena sredstva. Štoviše, ističe da je jedina veza s aferom Aderlass, koja je izbila u veljači,  poznanstvo s bivšim trenerom skijaša Dariom Kölnom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam otkuda sve to. Nikad nisam napravio nešto nezakonito. Ja osobno nisam ništa uzeo što je zabranjeno. Čak i više, provjerio bih svaki bombon za kašalj ako sam ga uzeo. Istražitelji su došli na moja vrata, a ja nisam imao pojma zašto. Sve je postalo naopako, prije sedam tjedana postao sam otac, a moja žena bila je najsretnija žena na svijetu, a sada te optužbe - kazao je 36-godišnji Reichelt za "Kronen Zeitung".

Za sada, u aferi Aderlass, koja je otkrila organizirani doping, imenovano je 15 od 21 sportaša povezanih sa sumnjivim liječnikom iz Erfurta. 

Uhvaćen s iglom u ruci

Podsjetimo, tijekom racije u Seefeldu prije dva mjeseca policija je uhitila petoricu sportaša koji su koristili doping, vjerujući da su razvili pravu mrežu tijekom Svjetskog prvenstva.

Policija je racijom iznenadila nordijskog skijaša i reprezentativca Maxa Haukea (26), snimila video privođenja. Akcija je obavljena prije utrke, u trenutku dok je Hauke primao krvni doping.

Austrijska sportska javnost je zgrožena, a ne pomaže ni činjenica da je Hauke bio policijski kadet. Kada su ga kolege policajci pitali je li još netko u kući, uhvatio se rukama za glavu u nevjerici.

- U sportu nema mjesta za doping. Nije lijepo ovo vidjeti, nisam znao što radi. Teško je opisati kako se osjećam, tek sam doznao da je moj prijatelj zapravo varalica. Ne mrzim ga, ali ga ne želim više vidjeti u ovom sportu. Ne možeš se vratiti nakon ovoga - rekao je njegov trening partner, Škot Andrew Young.

Haukea, koji je predstavljao Austriju na Olimpijskim igrama 2014. godine, i još četvoricu kolega čeka teška kazna. Možda čak i doživotna zabrana bavljenja ovim sportom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića