Obavijesti

Sport

Komentari 84

Tužan kraj čudesne ere: Boltu pukao mišić, završio u suzama!

Tužan kraj čudesne ere: Boltu pukao mišić, završio u suzama!
10

Boltova velika karijera tako je završila na najgori način. Nakon samo 20-ak metara Bolt je zastao, a najvjerojatnije je razlog ozljeda zadnje lože. Nevjerojatnu karijeru završio je u suzama...

VIDEO

Ništa od medalje za Usaina Bolta u oproštajnoj utrci. Na štafeti 4x100 metara završio je ozlijeđen i u suzama i to poslije samo dvadesetak metara utrke. Cijela sportska javnost čekala je sa zanimanjem ovu utrku, a onda se dogodila katastrofa.

Jamajčanin se ozlijedio te nije stigao do cilja. Svi su ostali u šoku...

VIDEO

Boltova velika karijera tako je završila na najgori način. Jamajčanski sprinter je tijekom karijere osvojio 22 velike medalje, 14 na svjetskim prvenstvima (11 zlata, dva srebra, jednu broncu) i osam olimpijskih (sva zlata). U subotu je ujutro nastupio čak i u kvalifikacijama štafetne utrke kako bi si dao priliku za 15. medalju sa svjetskih prvenstava, ali njegovo tijelo nije izdržalo.

Pao nakon dvadesetak metara

Nakon tek dvadesetak metara Bolt je zastao, a najvjerojatnije je razlog ozljeda zadnje lože. Bolt je tako na svom posljednjem natjecanju osvojio samo broncu na 100 metara.

World Athletics Championships

U trenutku Boltova odustajanja Jamajka je držala treće mjesto iza vodeće Velike Britanije i drugih SAD. Britanac Nathaneel Mitchell-Blake uspio je do kraja utrke zadržati prednost ispred Christiana Colemana i osigurati veliko slavlje domaćina.

Britanci su do zlata stigli s izvrsnim vremenom od 37.47 sekundi, pet stotinki brže od drugih Amerikanaca, dok su do bronce stigli Japanci sa 38.04. Uz Mitchell-Blakea, za Veliku Britaniju su još trčali Chijndu Ujah, Adam Gemili i Daniel Talbot.

Tvornica medalja

Do Londona je ova tvornica medalja iz Jamajke osvojila osam olimpijskih i 11 zlata sa svjetskih prvenstava. Njegov rekord iz Berlina 2009. (9,58) još će dugo ostati nedodirljiv. Više od pedeset puta u karijeri istrčao je stotku ispod deset sekundi... Bolt je obilježio atletsko desetljeće, a malo je nedostajalo da uopće ne trči 100 metara.

>>> Čovjek koji je promijenio sport, a rekli su mu da nije za 'stotku' <<<

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani