Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šokantno: Kako izgledaju noge biciklista koji boluje od bulimije

None Foto: @janibrajkovic 4

Uzmem zamjenu za obrok jer ponekad je to jedino što mogu zadržati u sebi. Prije utrke plačem, očajan sam i depresivan. Zbog tog suplementa su me i suspendirali, kaže slovenski biciklist

Janez 'Jani' Brajkovič je slovenski biciklist. Čovjek je i nutricionist, ima svoju web stranicu, a bori se sa bulimijom. Zbog toga ga je dopala i desetomjesečna suspenzija Međunarodnog biciklističkog saveza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: @janibrajkovic

Jani Brajkovič je objasnio:

- Morao sam kontroli reći za bulimiju. Jer uzeo sam zamjenu za obrok, bila je kontaminirana, ali to je jedino što sam mogao zadržati u sebi. Dogodilo mi se razdoblje u kojem nije bilo dana da ne bih plakao prije nego što bih krenuo na vožnju. Bio sam očajan i depresivan - objasnio je biciklist koji je nedavnim fotografijama svojih nogu nakon utrke, objavljenima na njegovom IG profilu, sablaznio ljude.

Biciklizam je na glasu kao najzahtjevniji tj. najnaporniji sport no ono što je Brajković podijelio s javnošću i nije posebno nesvakidašnje.

Foto: @janibrajkovic Foto: @janibrajkovic

Susreo s komentarima 'Pa zašto ti je noga sasušena?', 'Bolesno', 'To je strašno, boli li te?'... A razlog iskočenim žilama i za obične 'smrtnike' nevjerojatno istaknutim mišićima jest: otapanje potkožnih masti i dehidracija, posebno izraženo na napornim utrkama i(li) pripremama.

Inače, fotografije je objavio na prvoj utrci po povratku sa suspenzije, a ta je utrka bila - CRO Race, 'nasljednica' naše Tour of Croatia.

Brajkovič je završio 38. odvozivši 1.200 kilometara sa 19 minuta i 27 sekundi kašnjenja za pobjednikom (Britanac Adam Yates), a rezultat bi vjerojatno bio daleko bolji da nije sudjelovao u grupnoj nezgodi tj. kolektivnom padu na utrci zbog koje je doživio lakše ozljede i to zbog baš bizarnog razloga:

VIDEO: DVIJE NESREĆE U DANU Pali kao domino: Zadarskim se ulicama teško moglo bicklirati

Uz objavu fotografija svojih nogu bez potkožne masti, slovenski je biciklist napisao: 'Sad je samo važno da opet ne zaj..em'. Inače, na svoj IG profil stavlja poveznice brojnih objava sa motivacijskim porukama o tome kako u životu nema odustajanja te kako se za sve dobro treba žestoko pomučiti i nikada ne dozvoliti da vas sa puta do željenog cilja skrenu skeptici i kritizeri.

Komentari (44)
  • Covjek je bolestan i vi napisete odvratno. Biste li isto napisali da je rijec o zeni koja boluje od bulimije? #seksizam

    9. 10. 2019,   11:04
  • Kako netko moze napisati veliki naslov Odvratno za bolesnog covjeka?! Vi novinari ste najblaze receno odvratni i trebalo bi vam dat trenutni otkaz za ovakav clanak!

    9. 10. 2019,   11:02
  • 1200km za 19 min???? pa taj je brži od aviona

    9. 10. 2019,   10:45