Obavijesti

Sport

Komentari 12

Šokirani Brazilac Heber: Svi se molimo za nesretni Flamengo...

Šokirani Brazilac Heber: Svi se molimo za nesretni Flamengo...
2

'Ne poznajem nikoga osobno, od moje Vilhene do Rio de Janeira je preko tisuću kilometara. U Riju svi pomažu koliko mogu. Nama koji smo daleko ostaje samo molitva, za Flamengo i za sve pogođene ovom tragedijom'

VIDEO

Vriskovi, galama i sirene probudili su stanovnike kvarta Vargem Grande u brazilskom gradu Rio de Janeiru. Vatrogasce je dočekao stravičan prizor. 

People wait for information in front of the training center of Rio

Nogometaši su od kluba dobili slobodno do kraja tjedna nakon što je u srijedu Rio de Janeiro pogodilo jako nevrijeme. Nestalo je struje, mnoga su drveća porušena i zakrčila su prilaze klupskom kampu. Svi koji žive u Riju i okolici otišli su svojim obiteljima, a ostali su oni koji žive podaleko od poznatoga brazilskoga grada. I našli su se u vatrenoj omči.

Vatra je izbila u spavaonici klupskog kampa u četvrtak u 5.10 sati, a vatrogascima je trebalo dva sata i 40 minuta da ga ugase. Prema nekim izvorima, buktinju je uzrokovao neispravan klima-uređaj. Susjedi govore kako su prije požara čuli eksploziju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:35

Šokirani su i HNL-ovi Brazilci

Vijest iz Rio de Janeira šokantno je odjeknula i u Rijekinoj svlačionici. Najbolji strijelac Bijelih, Araujo dos Santos Heber, sa grčem u želucu prati tragične vijesti iz domovine.

- Ne mogu vjerovati. Toliko ugašenih mladih života, djece koja su uživala u sportu, ljudi koji su radili u nogometu, brinuli o svom klubu i podmlatku Flamenga... Stravična tragedija. Čitam i na mogu vjerovati - govori nam Heber - To su trenuci u kojima nogomet postaje manje važan. Molimo za Flamengo, za duše onih koji su izgubili živote, za njihove obitelji i za one koji su ozlijeđeni u tom stravičnom požaru.

Fans of Brazilian football club Flamengo gather to lay flowers at the club

Heber nema osobnu poveznicu s Flamengom.

- Od moje Vilhene do Rio de Janeira je preko tisuću kilometara, gotovo tisuću i pol tako da, ne... Ne poznajem nikoga osobno tamo, ali u ovakvim smo okolnostima svi kao jedno, a činjenica da se tragedija dogodila u mojom domovini još više otvara ranu. U Riju svi pomažu kako i koliko mogu. Nama koji smo daleko ostaje samo molitva, za Flamengo i sve pogođene ovom užasnom tragedijom - rekao je Rijekin Brazilac, Heber.

- Šokirao sam se čim sam čuo. Užas, pa to su bila djeca. Pratio sam od jutra sve vijesti, nitko nije znao tko je odgovoran - rekao nam je Etto (37), bivši igrač Dinama, čiji su roditelji iz Salvadora u Bahíji.

Identificirane žrtve - svi su mladi nogometaši

Identificirane su sve žrtve požara i riječ je o desetorici mlađih igrača brazilskog Flamenga. Najmlađi je imao 14, a najstariji 16 godina.Arthur Vinícius danas je trebao proslaviti 15. rođendan. Athila Passion, Gedson Santos, Pablo Henrique da Silva imali su 14 godina.

Poginuli su i golmani Bernardo Pisetta i Christian Esmerio.  Jose Eduardo Santo, Samuel Thomas Rosa i Vitor Isaias imali su 15 godina, dok je najstariji među poginulima Rykelmo Vianna sa 16 godina.

Fans of Brazilian football club Flamengo lay flowers at the club

U saveznoj državi Rio de Janeiro je proglašena trodnevna žalost, a glavni tajnik zadužen za sport poručio je kako će država svim obiteljima pružiti psihološku i financijsku pomoć.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu